Busunge

En riktig liten busunge kan hon vara ibland, våran dotter. =) Roligast just nu är ju allt som man når när man får springa i gåstolen! Hon har full koll på hur man tar sig fram i den. Man kan till exempel jaga katterna, springa in i katternas mat- och vattenskålar så det stänker överallt, dra i mammas byxben, hämta och äta på TV-tidningen, eller:

84348-139
Sticker något ut från lådorna? Då draaaar vi i det!

84348-140
Man tar en eller ett par CD-skivor per gång, sen springar man iväg med dem och slänger lite här och där i vardagsrummet tills det är slut i CD-stället...


Emmaljunga Scooter

Idag har vi varit till Barnens Hus och inköpt en ny vagn! Modin går ju bara sönder och jag så trött på den stora klumpiga vagnen... Vagn.nu, där vi köpte den, har lovat att byta ut allt trasigt på den. När det är gjort tänkte vi sälja den. Har kikat runt lite efter lämpliga sittvagnar istället till rimligt pris. Skulle gärna ha en trehjuling, men de är för det mesta väldigt dyra. Till slut så blev det en Emmaljunga Scooter!

Info:
Passar: 6 mån.-4 år

Scooter är en renodlad och suverän sittvagn (ej avsedd från födseln) – en av Emmaljungas tuffaste, smidigaste och lättaste! Scooterns gynnsamma förhållande mellan pris och kvalitet har gjort den till en försäljningssuccée.

Med stabilt chassi i cryptonite lättviktsstål och sina tuffa breda och något mindre lättviktshjul tar du stranden, skog eller annan otillgänglig terräng samt snö med lätthet.

Scooter är en perfekt vagn för dig som vill ha en lättkörd sittvagn som fungerar överallt, som dessutom är lätt och kompakt att fälla ihop.

Många nöjda föräldrar använder Scootern även som ”andravagn” som ständigt finns med i bilen. Då slipper man att flytta vagnen in och ut från hemmet till bilen.

Scooter har det som behövs från 6 månaders ålder: fast monterad sittdel, ställbart styre i höjdled med isolerhandtag (för komfortabel körning), justerbart ryggstöd (upp till 135°) med extra långt viloläge, integrerat 5-punktsbälte, avtagbar och justerbar sufflett för gott skydd mot vind och sol samt tittfönster och bakficka i suffletten.

Som tillbehör kan du köpa en exklusiv fotsack i matchande färg.

Vagnen kostade 2095 kr. Vi har även beställt den exlusiva fotsacken (299 kr), och så köpte vi ett regnskydd till (189 kr). Valde lääänge mellan färgerna. Hade hemma bestämt oss för antingen en svart/mörkgrön (melon) eller brun/ljusgrön (jungle lime), fast båda dessa var slut... I affären valde vi mellan brun/rosa (jungle pink) och den som det till slut, efter mycket om och men, blev: COBALT BLUE!! Såå cool, såå nöjda! =)

84348-138 


Bad utan skrik

Blev inge babysim för oss idag. Svampen, om det nu är det, har sett hemsk ut i helgen. Hon har verkligen haft ont av det. Varit jättegnällig och sovit dåligt. I natt låg hon bara och vred och vände på sig, gnällde och sparkade med benen. Till och med i sömnen! Jag fick krypa ner och lägga mig i fotändan av sängen för att slippa bli helt mörbultad... När man ska byta blöja skriker hon mest och sträcker ner handen, så det kliar säkert. Stackars liten... Nu ikväll ser det lite bättre ut. Just nu i alla fall.

I morse när hon vaknade så la jag under lite plastad froté under lakanet och tog av Embla så hon skulle få luftas lite. Tänkte att det var ju smidigt så kunde vi ligga och dra oss en stund. Klockan var ju faktiskt bara 7.30 eftersom vintertiden nu är här. Dröjde inte länge förrän det var kiss överallt! Embla satt glatt och plaskade. *s* Så det fick bli bad hemma istället. Hon badade i baljan utan minsta skrik. Första gången!! Hon tyckte nog till och med att det var ganska skoj. =)

84348-137

Svamp...

84348-136

Förra fredagar upptäckte jag små röda prickar på Emblas skinkor. De satt ganska långt upp mot svanskotan. Flammade upp och blev rödare när hon bajsat i blöjan men annars såg det inte så farligt ut. Jag trodde det var eksem. Såg lite torrt ut. Hur som helst så smörjde jag med Inotyol några gånger om dagen men när det inte försvunnit i tisdags så ringde jag bvc. Hon ville se det för att kunna säga vad jag skulle smörja med så vi fick en tid här i Vänge på torsdagen. Nu hade det även spridit sig längre fram och upp på blygdläpparna.
Så igår när vi var där konstaterades svamp och jag ska smörja med Daktacort (Mikonazol) i en vecka. Skulle bli bättre om bara några dagar. Måste försöka lufta lite oftare med. Nu på morgonen såg det inte bättre ut direkt efter att Embla legat och sovit med samma blöja i 13 timmar! *sömntuta* Tror Micke får byta innan han går till jobbet i fortsättningen. På bvc tyckte hon även att vi skulle skippa att babysimma så det blev inget fyrishov idag. Men om hon blivit lite bättre till på söndag så går vi ändå. Man får ju inte ta igen det annars... Snart ska det nog bli bra igen.

Har börjat trappa ner på amningen nu, jag och Embla. Hon äter glatt av annan mat! Igår ammade jag bara TVÅ GÅNGER!! :-o Fick pumpa lite innan jag la mig. *s*

Banken, lån och hus

Igår var vi till banken för att se om vi kunde få nåt lånelöfte för att köpa HUS! Det gick väl sådär... Vi prövade att räkna på 1 400 000 kr. Hon räknade förstås med jättehög ränta och amortering och då var det precis på gränsen att vi skulle klara det. Vi måste tydligen ha 12 000 kr kvar att leva på (5 000 i var och 2 000 för barn). Hennes förslag var att kika på nån större bostadsrätt inne i stan. :-o Är hon helt knäpp??! Som att det skulle bli billigare? Hon tyckte verkligen att vi skulle betala av våra andra lån först. Jag har ju mitt billån och Micke har ett större lån som inte bara han betalar av på...(Hjälpt familjen lite). Men det ser ju ändå väldigt dåligt ut i våra kalkyler pga det. =(

När vi kom hem så sökte vi lönelöfte på SBAB via internet istället. Sökte på samma summa och det blev beviljat på stört! Helst vill vi i alla fall köpa ett hus under miljonen nu för vårat mål är ju att kunna bo billigare än vi gör nu. Kommer givetvis hamna i bra bit utanför stan när vi inte vill betala mer. Får räkna med högre resekostnader men bara det finns okej med buss- eller tågtrafik så ska det nog funka ändå. Har kikat lite i Morgongåva men jag skulle hellre bo åt Tierp-hållet. Helst Vattholma eller Björklinge, kanske hamnar vi ute i Örbyhus igen?! Vet en farmor som skulle bli glad då i alla fall. ;-)

Så håll ögonen öppna och tipsa oss om ni ser nå billiga hus runt om stan!

Ett så vackert + !!!

84348-135

Fick denna underbara bild skickad från min syster på msn idag! =) Jag ska bli moster för TREDJE gången!! Sååå skoj! Den lilla gosbebisen är beräknad att komma 4 juni, på Mickes födelsedag. Ett ul är gjort för att se att även denna bebbe hamnat på rätt ställe, dvs i livmodern. Det hade den minsann. Ååh LYCKA! Kan inte göra annat än att bli lite avundsjuk. ;-)

GRATTIS SYSTER!!!!!
och
grattis till pappa Andreas, storebror Ludvig och storasyster Lova med!


Tankar om amning

Jag har senaste tiden börjat fundera på om jag ska sluta amma. Tänk va skönt att kunna lämna bort Embla lite, kunna börja med nån viktkur typ GI och slippa dessa sköra slemhinnor! Men samtidigt får jag världens ångest... Ska min lilla gumma inte vara beroende av mig längre? Det är ju så lätt och smidigt att alltid ha maten med sig, att kunna söva henne vid bröstet och så är det ju så myyysigt!! Hade först tänkt amma tills hon blev 9-12 månader men nu vet jag inte. Mjölken är ju så viktig för de med sägs det. Fast jag tycker det verkar som att flaskbarn klarar sig precis lika bra. Tar väl tid att trappa ner på det tills man kan sluta helt så hon hinner kanske bli 9 månader i alla fall.

Lämna bort

Vi har pratat i flera veckor om att gå på bio nån dag. Jane och farfar Becke vill gärna vara barnvakt. Men Embla är ju så mammig och snuttig... Fast slutar jag amma hittar jag väl på nån annan ursäkt. ;-) Sen skulle det vara jättekul att festa till det nån kväll! Sist jag var på krogen var i början av juli 2005. Fast krogen är inget jag saknar, däremot skulle det vara riktigt skoj att ha en helkväll hos nån kompis med middag och VIN..kanske nån DRINK, mums! Skulle vara underbart att vara ensam med Micke nån kväll med.

Viktkur

Så less på tjockmagen och dubbelhakan nu... Har letat lite på nätet efter olika medel, GI-viktkoll, viktklubb.se, viktväktarna. Skulle nog behöva betala lite för att inte ge upp så lätt. Bestämmer jag mig själv för att hålla igen så går det några veckor, sen har sockerbegäret mig i sitt grepp igen. Jag går ju faktiskt ner om jag skärper till mig, men det är så tråkigt... Kanske bilr roligare om man får recept, viktkurvor och annat som kan peppa en. Visserligen ligger jag bra till enligt BMI, det påstås att jag är normalviktig, men det känns absolut inte så! Jag har 6-7 kg kvar till där jag var innan jag fick + på grav-testet förra sommaren, skulle gärna gå ner ytterligare några kilon. Men det ju inget som rekommenderas att börja med medans man ammar.

Mysigt

         

Låter bilderna tala...


ERGO

Nu har jag köpt en bärsele! Har tröttnat lite på att knyta sjal. Det är jättemysigt men de är så långa och klumpiga att släpa på. Sen blir de skitiga när man ska knyta på ute i höstrusket och det är svårt i vinter när man har massa ytterkläder osv. Tänkte därför att jag behöver en Ergo eller Patapum!

Har letat lite på Tradera och budat på en av varje men båda gick upp mycket i pris. Ergo kostar 830 kr ny och Patapum 525 kr. Precis när jag gett upp att hitta nåt bra begagnat och påbörjat en beställning på en Patapum så ringer syrran. Hon har hittat en annons på en Ergo på sjalbarn.se. Jag blev snabbt medlem och skrev att jag var intresserad. Hon ville ha 550 (inkl frakt) för den. Fick sen reda på att det var en gammal modell av Ergo, en Classic istället för NG. Men hon hade köpt den i augusti och bara använt den en handfull gånger. Anledningen till att hon ville ha den gamla modellen var att hon var kort och då skulle den passa bättre. Jag är ju inte direkt lång heller så den passar kanske mig bättre med!

Lite andra skillnader är att den inte går att bära på höften med som nya Ergo och fickan ser visst lite annorlunda ut. Men den är mindre och lättare att ta med sig. Jag svarade henne att den ju mer påminner om Patapum som jag tänkt köpa ny så att om jag fick den för 450 kr inklusive frakt så ville jag ha den. Det gick hon med på! Betalade henne igår och idag kom den på posten! Den är såå fin och Embla verkar gilla den. Har bara provat en snabbis men att sitta på ryggen verkar vara en hit! Hon skrattade lite och satt och slog mig på ryggen och drog lite i håret. ;-)

84348-130

84348-131

Långpromenad

84348-129


Det finns inte många ställen att gå promenad på här i Vänge. Brukar oftast bara bli runt själva byn och det tar bara ca 40 minuter. Sen finns det en bra runda som tar drygt en timme men då måste man gå över järnvägsspåren och där kommer jag inte över själv med vagnen... Finns ju massor av små vägar runt om här men då måste man vända och gå tillbaka samma väg. Det är ju mycket roligare om man kan komma runt på nåt vis.

Blev tipsad att man kunde gå i Ekeby by och en annan runda på andra sidan stora vägen. I förrgår gick jag och Therese (min granne med tvillingpojkar, 4 månader äldre än Embla) bort till Ekeby by men kom inte alls runt. Vi vände till slut, blev en promenad på ca 1½ timme. Sen gick vi till parken och gungade lite istället! Embla var måttligt road men Melvin och Lukas tyckte det var jätteskoj, både att gunga och titta på. ;-)

Idag var Embla och jag modiga och gav oss i väg trots regnet hängandes i luften. Vi gick tvärs över 72:an mot Hagby, svängde mot Paris och kom sedan fram vid Långtibble. Det gick att gå runt men det blev en rejäl runda, ca 11-12 km tror jag! Tog ungefär 2 timmar. Vi klarade oss ifrån regn och Embla sov nästan hela vägen. Nu har jag så ont i benen...ajaj. Sen ska jag på vattengympa ikväll. Hur ska det gå? Fick världens huvudvärk av promenaden men en härligt skummande latte ordnade upp det när vi kom hem!


  

Indraget körkort....

84348-126
Fick beslutet idag. "Länsstyrelsen återkallar ert körkort och bestämmer spärrtiden till två (2) månader, räknat från dagen för delgivning av detta beslut." Jag är såå ledsen...och arg!!!

Låter kanske inte så farligt, och det är det säkert inte när man vant sig, men just nu känns det jättetungt då jag använder bilen varje dag! Embla ska till ortoptisten, bvc och kommer troligtvis bli kallad för återkoll på hjärtat under denna tid. Vi åker till öppna förskolan i Stenhagen en gång i veckan, träffar familljeliv-vännerna oftast en gång i veckan, åker till fyrishov varje fredag. Handlar, hälsar på vänner och släkt både i, runt om och långt ifrån stan. Vad ska vi göra nu? Sitta hemma och glo i två månader? Måste verkligen ha en sele och ny vagn NU, FORT så jag slipper kånka runt på Modin på bussar osv... *suck*

BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


En lista

Stulen från syrrans blogg. Vill gärna se fler göra samma sak!


Svart eller vitt? På vad?
Mjukt eller hårt? Mjukt
Homo eller hetero? Hetero
Stor eller liten? Liten
Loket eller Oldsberg? Oldsberg, helt klart
Kram eller puss? Kram
Hyrfilm eller bio? Hyrfilm
Gräs eller grus? Gräs
Pigg eller opigg? Opigg
Pasta eller potatis? Potatis
Tjänare eller tjäna? Tjäna
Is eller mjukglass? Mjukglass, mums!!
Natt eller dag? Dag
Felix eller Heinz? Felix
Biffig eller slank? Biffig
Blåögda eller brunögda? Blåögd
Naken eller pyjamas? Naken
Linda Skugge eller Linda Rosing? Rosing är väl inte nån idol direkt...
Peter Stormare eller Peter Jihde? Stormare (prison break är ju bättre än sporten...)
Kaffe eller te? Kaffe
Champagne eller ramlösa? Champagne, åh länge sen...
Förfest eller efterfest? Förfest, helst BARA förfest...hela natten ;-)
7-eleven eller Pressbyrån? Pressbyrån
Glasögonorm eller linscooling? Inget, ser perfekt ändå!
Plugga eller jobba? Helt klart jobba!
Yngre eller äldre? Yngre
Lång eller kort? Kort
Om någon sviker ditt förtroende; kan du förlåta sånt? Jo, det kan jag nog...så småningom...
Tycker du om ord? Ja
Nämn namnet på en tennisspelare? Ööh..Björn Borg?
Finns det någon du ogillar starkt? Ja
Är du bra på att lösa konflikter el. är du konflikträdd? Beror på vem det gäller
Är du bra på att be om hjälp eller är du en sån som hellre reder dig själv? Jag reder mig nog helst själv.
Är du svartsjuk? Jaa
Vad gjorde du igår kväll? Satt vid datorn ett tag, kollade på TV ett tag...som vanligt
Tycker du homosexuella ska få gifta sig i kyrkan? Nej
Använder du bokmärke eller gör du hundöron? Läser inte...
Tyckte du om att gå i skolan? NEJ
Vilket ämne gillade du bäst när du gick i skolan? Kemi, åtminstone på högstadiet
Vilket ämne gillade du sämst när du gick i skolan? Vet inte...de flesta...
Minns du någon speciell person (lärare, kompis, annan personal) från din skolgång? Ja, speciellt matteläraren på högstadiet, världens bästa Johnny!
Har du fortfarande kontakt med någon från din klass? Ja
Tycker du det var bra att den 6 juni blev röd dag? JAA, äntligen!!!
Vilket jobb skulle du aldrig kunna tänka dig? Läkare, bla
Hur tror du att du skulle reagera om en mycket närstående "Kom ut ur garderoben"? Bli paff...
Om du hittar en femma på gatan, plockar du upp den? Ja självklart, så Micke får skämmas ;-)
Tror du att vi är styrda av ödet eller har vi en fri vilja? Fri vilja
Vad är det första du tänker på när du vaknar? Var är Embla? Lever hon?
Är du troende? Nej
Tycker du om stearinljus? Ja
Använder du hårbalsam? Ja, klarar mig inte utan. Balsam eller inpackning varje dusch!
När blir man vuxen? När man känner sig vuxen?
Vilken färg har din tandborste? Grön och vit
Har du lök i köttbullarna? Ja, riven
Hav eller sjö? Sjö, varmare och saltfri!
Har du någon skrivare?Ja
Har du någon scanner? Ja, i skrivaren
Vad har du för väckarklocka? Klockradio, används sällan nu för tiden
Hur ofta klipper du tånaglarna? Nån gång i veckan, eller varannan?
Har du hår på ryggen?
Har du betalat månadens räkningar? Ja
Använder du hudlotion? Ja, när jag hinner...
Har du åkt ambulans någon gång? Nej, som tur är
Chips/ostbågar/jordnötsringar? Helst chips, sen jordnötsringar
Tycker du om Dr Pepper? Vad är det?
Äpple eller Päron? Päron, om jag måste välja...tror jag...
Äter du fiskbullar? Självklart
Svettas du mycket? Ja, tyvärr
När klippte du dig senast? Se tidigare blogginlägg (minns inte exakt när det var)
Vad kollade du senast hos doktorn? Senaste doktorn jag träffade var hon som skar upp mig och tog ut Embla. =) En duktig en!
Har du fått riktig massage någon gång? Ja, en gång. "Riktig" massage är överskattat...
Mc Donalds/ Max / Burger King eller annat? MAX, utan minsta tvekan!!
Vad har du för mobiltelefon? Ericsson
Hur betalar du dina räkningar? Internet
Dammsög du bakom soffan sist du dammsög? Säg det, var så länge sen så det minns jag inte. Micke som dammsuger här hemma.
Är det ordning eller oreda i dina byrålådor? Oreda
Har du överkast på sängen? Nej, då kan man ju få kvalster! ;-)
Har du brutit något någon gång? Nepp
Har du blivit sövd någon gång? Inte det heller
Lever din mormor? Jajamen
Har du varit med på TV? Jag tror det
Vad BORDE du göra istället för att sitta och svara på frågor just nu? Komma på mat för veckan och skriva inköpslista så vi kan åka och storhandla när Embla vaknar...
Använder du tofflor? Ibland
Använder du morgonrock? Sällan
Är du en Besserwisser? Nja, lämnar det till andra att avgöra...
Kan du dricka mjölk som "gått ut" för 3 dagar sen? Ja, det brukar gå bra. Kanske inte som den är men i mat eller till kaffet är ju inga problem!
Beskriv din humor: Tja...sjuk, brukar jag få höra

Överraskad

84348-125

Idag kom Micke hem med denna bukett till mig! Bara sådär.
Kortet: Till min gulleplutt... ...du é bäst !! Från Din Micke

Älskar dig!!

Babysim X 2

Ja, både förra fredagen och idag har vi varit och badat på fyrishov. De har den lilla varma bassängen öppen för bebisar på fredag förmiddagar. Förra veckan var vi där med Angelica och hennes Kasper och idag föjde även Sofia och hennes Fanny med. Sen går vi på vanliga babysimmet på söndagar.

Det är JÄTTESKOJ att bada, tycker Embla! Vi som var nervösa för hur det skulle gå. Hon är som en fisk i vattnet. Sprattlar massor med armar och ben, plaskar och stojjar! När jag håller henne nära mig så trycker hon bort mig och liksom kastar sig ut i vattnet. Hon har också lärt sig dyk-kommandot, då blundar hon och jag gissar att hon håller andan. Såå duktig!

Vi tänkte väl gå ett par kurser till med ledare men sen kommer vi nog enbart gå själva på fyrishov. Det blir ju så dyrt. Det är kul att bada själva också, hon har ju sina kompisar med sig!

           

6 MÅNADER

Idag blir Embla hela sex månader!
Tror hon är ganska tidig för sin ålder. Hon har redan lärt sig vinka, pussas och hon jollrar mamamamama så snart hoppas jag få höra ett MAMMA på riktigt! Fast det lär väl dröja. *s* Hon kan även dra sig bakåt när hon ligger på golvet och rulla från rygg till mage och tillbaka så hon är ganska rörlig. Snart tror jag nästan hon kryper. Det har inte kommit mer än två tänder än men de kom ju redan vid 4 månader.
Hon har verkligen fått upp farten i gåstolen och springer över trösklar och allt. Tar man ur henne ur stolen och håller i armarna så går hon riktigt fort utan stol med. Senaste dagarna har jag märkt att hon sträcker armarna mot mig när jag ska plocka upp henne. Sitta lärde hon sig ju för ett tag sen men det är fortfarande ganska ostadigt. Hon kan sitta rätt långa stunder men jag törs inte lämna henne utan kuddar runt om.
Hittills är hon vegetarian och har ätit frukt och grönsaker till lunch. Idag ska hon få nåt annat! Köpte tre burkar igår. En med rödspätta, en med kyckling och en med kallops. Jag ska göra egen barnmat sen när jag fått upp fantasin lite!
På mornarna vaknar jag oftast av att hon rullat över på mage och ligger och leker med mitt hår, jollrar och vinkar åt mig!

Världens underbaraste! Min dotter!

84348-115
Nyfödd

84348-116
1 månad

84348-117
2 månader

84348-118
3 månader

84348-119
4 månader

84348-120
5 månader

84348-121
6 månader!

Hösten är här

84348-114

Tänkte bara tala om att hösten har kommit nu om någon skulle ha missat det!
Jag älskar sommar och värme men måste ändå ge hösten en liten stjärna i kanten för den höga mysfaktorn. Man får sitta inne utan att behöva ha dåligt samvete. Man kan kura upp sig i soffan, glo på film och dricka te medan man hör regnet smattra på altantaket. Ja, om man inte har en vild liten 6 månders att passa då... Det blir nog en promenad ute i dimman trots allt.