Mina tradera-köp!

Jo, helt beroende av tradera har jag blivit! Förutom Katvig-dressarna har jag hittills köpt detta:

84348-113
En vit höstväst! Finns luva till också.

84348-112
Stålmannen-body!

84348-111
Blå camo-body!

Sen ett fleece-set som hon kommer kunna ha i vår. Sista köpet är en pyjamas som inte kommit än. Hon behöver en extra och när man fyndar så billigt så...

Mitt nästa mål är att lyckats fynda till mig en molo-dress. De går alltid upp så mycket i pris men jag bara MÅSTE ha en sån!! Jag har även lyckats med 5 försäljningar!

Bättre idag

Embla sov bra i natt precis som hon brukar. Det första hon gjorde när hon vaknade var att böka ur sig ett rejält lass i blöjan! Det var helt svart men blir väl kanske så av plommon? Hon fick katrinplommonpuré till lunch idag med och efter det kom ett litet lass till. Hon verkar inte ha så ont idag men är fortfarande rätt röd. Mirakelsalvan Inotyol visar ändå redan på en förbättring.

Kanske blir man trött av att ha haft magbesvär? Jag stod i köket och gjorde äppelpuré och lyssnade på radio i godan ro. Embla satt vid bordet och tittade på. Plötsligt när jag vänder mig om...
84348-110
Kanske var stavmixern lite väl sövande? *s*

Embla hård i magen...

84348-109

Först gick det två dagar utan att det kom något. Igår eftermiddag märkte vi att det gjorde ont när hon skulle bajsa. Sen dess har det kommit små hårda kluttar i blöjan med jämna mellanrum och hon har skrikit och gråtit nästan varje gång. Vi gick och köpte en liten burk katrinplommonpuré som hon fått av i tre omgångar (igår kväll, i morse och på dagen idag) men det har inte hjälp alls. Rumpan är alldeles röd och på eftermiddagen idag kom det till och med lite blod.
 
Mellan kluttarna har hon varit som vanligt. Tills nu på kvällen... Hon skrek o skrek! Hann väl kanske inte bli mer än några minuter men det känns ju som en evighet! Jag står inte ut länge utan ringer till sjukvårdsupplysningen. Tänkte höra om jag kunde ge lite microlax som jag har hemma. Det fick jag inte, skulle endast ges av sjuksköterska. Kändes inte så väldigt proffsigt, hon satt mest och läste innantill.
Först sa hon att jag inte skulle ge något annat än bröstmjölk, sen började hon prata om messmör, katrinplommon-, päron- och kiwipuré. Hon ringde även till barnakuten för rådfrågning och de rekommenderade att jag skulle prova lirka lite med febertermometern. Inga av dessa råd var nya för mig, hade ju redan läst mig till detta på familjeliv! Men det känns ju bättre när men fått bekräftat att det stämmer.

När jag pratat klart var Embla redan gladare igen. Men jag testade ta tempen iaf. Sen var hon inge glad längre... Aj aj, va hon skrek. Så jag slutade genast. Klart det gör ont så öm som hon är där! Jag gav henne Reliv i flytande form och hoppas det ska hjälpa en aning. Micke for till affären och köpte mer katrinplommonpuré och messmör. Hon har fått lite messmör nu och verkar ganska okej igen. Skulle hon vara helt otröstlig och vi märker att hon tar i och försöker bajsa så skulle vi komma in på akuten, sa hon. Känns lite löjligt att sitta på akuten hela natten för att ge ett lavemang. Hoppas verkligen att vi slipper och att Embla sover bra hela natten som hon brukar.

Helt otroligt vilka känslor föräldraskapet tar fram hos en! Det riktigt värker i mig när hon skriker och jag ingenting kan göra...  

Frisören

Idag på morgonen lämnade jag Embla med sin pappa igen. Kl 10 hade jag tid på Another You för klippning och färgning. Tre timmar satt jag där! Men det är mysigt att bli ompysslad och resultaten är jag helnöjd med. Min senaste blekning hemma blev totalt misslyckad med randigt hår som följd... Men nu, 1600 kr fattigare (!), är det åtgärdat.

84348-102

84348-103

Fest hos Annika

Igår kväll var jag på fest! Micke lämnade av mig hos Annika kl 19 och sen åkte jag med Malin hem kl 00. Tänk så många timmar att vara ifrån Embla... :-o Men det var riktigt skoj! Vi hade supertrevligt. Drack ett par glas vin och pratade om gamla och nya minnen. =)


Tove, Fredrik, Annika, Hanna, Wiggo, Jenny och tjockisen själv!

Hemma hade det såklart gått jättebra. Embla somnade vid 21-tiden som vanligt och sov sedan fram till halv 6. Jag blåste då i min nya alko-testare för säkerhets skull och den visade 0 så det var helt ok att amma igen!

Katvig

Köpte en superfin Katvigdress (lila-rosa) på Tradera, budet slutade på 106 kr. Det är ju helt okej pris på dessa eftertraktade märkes-barnkläder! Sen när jag får paketet så har säljaren även lagt i en till dress (röd/orange)! Hon skrev att det var en fläck på den så den inte gick att sälja. Man ser bara fläcken i en viss vinkel så den stör mig inte alls. Jag blev såå glad! Fler tradera-köp kommer visas snart...

84348-10184348-100
Embla posar! Båda är med kortärm och halvben.

Ludvig 3 år! Lova 1 år!

Så har båda syskonbarnen fyllt år!

4 september blev Ludde hela 3 år! Inte klokt vad stor han blivit. Tyckte det inte var länge sen han föddes.

84348-97

Precis två veckor senare, alltså igår 18 september, blev Lova 1 år! Kommer ihåg för ett år sedan då jag och Micke sov över hos syrran för att ta hand om Ludde medan de åkte till förlossningen. Tänker också på vad stor jag tyckte Lova var för ett halvår sedan när Embla föddes. Nu är det Embla som är så där stor och 1-åringen tog sina första steg här i veckan! Ta vara på tiden, den springer iväg!!

84348-98

Gröna fingrar

84348-96

Ja, gröna fingrar är ju verkligen inget jag har. Är glad att garderobsblommorna överlever hemma hos mig! Men ibland får mina St Paulia såna här fina blom-ryck. =)
Den vita var vi på väg att kasta för ett par år sen då vi var säkra på att den dött, men den tog sig igen och just nu blommar den som aldrig förr. Det värsta med dem är att bladen blir så fulla med katthår, inge vidare snyggt... Men kul att de blommar!


Nyttig och mycket god müsli

84348-95

Det var mamma som hade med sig en så god müsli när vi åkte till Norrland förra sommaren. Hon hade fått receptet från programmet Toppform som gick på svt då. Nu när vi skulle resa till Norge kom jag ju på att vi måste ha den goda müslin till frukostfilen igen! Sen dess äter jag den varje morgon.

Vaniljmüsli

200g havregryn
200g rågflingor
1,5 msk kardemumma
1,5 msk kanel
4 msk vatten
4 msk rapsolja
100g grovhackade nötter (jag brukar ta mandlar och hasselnötter)
100g grovhackade katrinplommon
100g grovhackade torkade aprikoser
3 msk psylliumfrön (loppfrön)
1 vaniljstång, skårad

Gör så här:
Blanda gryn, flingor och kryddor i en långpanna. Droppa över vatten och olja och blanda ihop. Sätt i ugnen 225 grader i cirka 10 minuter. Därefter tillsätts nötterna och müslin får rosta vidare i cirka 5 minuter till. Müslin är klar när den fått en fin gyllenbrun färg och doftar gott.
Låt den svalna och lägg den sedan i en lufttät behållare. Tillsätt vaniljstång, frön, katrinplommon och aprikoser. Blanda och skaka om! Låt gärna müslin stå ett tag så den hinner ta åt sig smak av vaniljstången.

Jag brukar äta den till lättsockrad mild vanlijyoghurt. Då blir det ju vanlijsmak i vilket fall så då kanske inte vanlijstången är lika viktig. Annars går den lika bra till fil eller mjölk. Loppfröna är viktiga att tillsätta då det gäller att sänka GI. (Müslins uppskattade GI-värde är runt 70.)

Sitter!

84348-93

84348-94

Ja titta, nu sitter hon alldeles själv! Men man måste såklart alltid vara nära för rätt var det är så tippar hon.

Den bästa idén jag fått

Igår kväll, medan jag satt här vid datorn, höll Micke och Embla på och busade inne i sovrummet. Embla skrattade massor, högt och ljudligt! Efter en stund kom Micke in till mig med Embla i famnen:
"Jadu, älskling, att skaffa barn är nog den bästa idén du fått!"

=)

Embla blir stor!

84348-87
Se vilken knubbis hon blivit! (På 5 månaders-dagen!)

Smakisar får hon också. Men bara ½-1 tsk för att få känna på lite olika smaker. Hon har smakat på potatis, palsternacka, broccoli, banan, fisksoppa, grönsakssoppa och morotspuré. Hade egentligen tänk vänta tills hon blev 6 månader men hon har varit så intresserad av vad vi äter länge nu. Inte spottar hon ut heller utan smackar glatt i sig det mesta. Smörgåsrån åkte visserligen ut. Fick rådet från bvc att börja introducera gluten så fort som möjligt medan man fortfarande ammar. Men hon får lite gröt istället, sempers berikade majs och havregröt. Den är poppis!

84348-86
MUMS!!

Att rulla runt har hon blivit en riktig hejare på! Lägger man henne på mage så dröjer det inte många sekunder förrän hon vänt sig.

         

Tänk, snart kan hon sitta själv! Hon sitter faktiskt ibland men man måste vakta noga för vips så kastar hon sig bakåt eller tippar åt sidan.

84348-91

84348-92

Titta, hon kan nästan stå också! Nä okej, inte riktigt, ville bara visa ytterligare ett fint kort på min älskling. =)