Shopping-galen!

Igår och idag har jag bränt massvis med pengar! Först tankade jag bilen full (513 kr) och så var jag till frisören kl 11 igår. Lämnade Embla hos min mormor först och tog cykeln därifrån ner på stan. Färgning och klippning, tog ganska precis tre timmar. (1400 kr)

image336

Sen cyklade jag tillbaka till mormor och fick lunch. Efter det bar det av till Thun´s! Där hittade jag ett snyggt regn-set(299 kr), en present till Micke, en mjölkkanna (24 kr) och en spritser (19 kr). Dessutom fick jag ett par crocs-kopior (119 kr) av mormor! =) Ska åka tillbaka dit och köpa kaffekoppar sen tror jag. De hade massa fint!


Regn-setet

Idag har jag varit till plantagen och handlat massa blommor (332 kr). Embla och jag åt på Max! Hennes första MaxBox. Hon var riktigt duktig på att äta hamburgare och tyckte det var såå gott! Mmmm  mmmm, sa hon hela tiden. =) Sen åkte vi till Gränby för att leta reda på en bra jacka åt Embla. Hon behöver en lite tunnare att ha om det är varmt men blött ute. Hittade en perfekt på H&M (där vi har presentkort) för 49 kr! Blev dessutom en varsin tröja åt oss. Jag letade lite efter byxor åt mig också men det är ju i vanligt ordning helt omöjligt att hitta något som jag vill ha som dessutom sitter bra. =( Det ända jag hittade var ett par coola cammo-brallor på pojk/barn-avdelningen på JC, men där hade jag ju inget presentkort. Sen storhandlade vi på Kvantum (696 kr)... 

    
Dagens fynd + skorna & lite fynd från förra veckan. *älskar HM* (taightsen från Lindex dock)

1.
 2. 3.
4.
 5.

Blev inte så bra bilder på blommorna, de gör sig vackrast i verkligheten...
1. På väggen inne på altan, murgröna & fuchsia
2. Bredvid rabatten framför altan, spansk margerit & storblommig tagetes
3. Hänglobelia
4. Framför rabatten på framsidan, gerbera, margerit & solros
5. Vid ytterdören, pelargon & en massa panséer

image344
Tagetes ska planteras i rabatten, lobelian i ena ampeln och en petunia (?) i den bakom flaggan.

Nu gäller det att komma ihåg att vattna också......

Strålande väder, strålande dag!

Idag har vi varit ute i stort sett hela dagen. Solen har värmt fast det var lite blåsigt också. Jag och Embla åkte och hämtade min mormor vid 10 och sedan mötte vi upp mamma och syrran men barn nere vid stadsparken. Där hade det planterats 10 000 tulpaner i Linnés ära som vi strosade runt o tittade på. Sedan blev det picknick! Det var jättehärligt!

         


På vägen hem somnade Embla och sedan sov hon vidare hemma i 2½ timme. När hon vaknade åt vi mellis och sedan gick vi ut igen. Micke putsade på sina fälgar och jag rensade bort lite maskrosor och tistlar. Embla hjälpte till och lekte med stor glädje! Hon verkligen älskar att vara ute. Vi var ute ända till kvällen då vi grillade lite flinta. Mums! Nu sitter jag här med rosiga kinder igen. Hostan känns faktiskt lite bättre idag med. UNDERBAR dag!!

         

Paintball

Igår var vi iväg ett gäng och spelade paintball. Det var skitkul! Hannas kille, Micke, fyllde år så det var deras initiativ att åka och de lyckades få ihop 19 st. Vi körde tjejerna mot killarna, vi hade dock tre killar med i tjejlaget eftersom vi inte var så många tjejer. Första "matchen" gick ut på att skjuta ut motståndarlaget. Hade man blivit träffad fick man lämna banan och så fortsatte man tills alla i ett lag blivit träffade. Den omgången förlorade vi. Det var skitläskigt! Vi låg nästan alla och tryckte uppe i basen men lyckades ändå bli träffade allihop. =)

Sen hade man blivit lite bekvämare i att leka krig så då vågade man lite mer. Nästa spel gick ut på att hämta "flaggor" (handdukar) från ett torn i gropen mitt i banan och lägga de på ett annat ställe. Blev man träffad nu så var det bara att ta sig tillbaka till basen så fick man vara med igen. Jag vågade mig aldrig ner i gropen men vi hade andra i laget som var riktigt duktiga på det! Jag lyckades däremot träffa flera stycken och skydda mina soldater som sprang och hämtade flaggor. Det gjorde rätt ont att bli träffad men inte så farligt som jag föreställt mig. Det sved till lite men sen gick det över. Idag har jag dock snygga blåmärken där skotten har tagit. Tur att jag inte blev träffad så mycket. Var nog värre för de som sprang nere i gropen. Vi körde det spelet två omgångar och tjejlaget vann båda!!

image329
Bilden tagen när vi kom hem. Idag är det aningen större med en mer blå/lila nyans...

Förutom blåmärken har jag sån j*a träningsvärk idag! I hela kroppen!! Helt klart värst i låren, jag får nästan kramp i dem emellanåt... Men det känns överallt, rygg, mage, armar. Man är inte van att krypa omkring med gevär, smyga på huk och kasta sig bakom buskar och stenar i skogen! Jag var lite nervös innan och tänkte egentligen att det kanske skulle vara skönt och banga. Det låter ju inte riktigt som min grej att leka krig i skogen. Har aldrig nånsin gjort det, inte ens som barn. Sen trodde jag att det skulle göra så ont att jag skulle börja grina eller nåt. Men det var faktiskt riktigt kul! Skulle nog vara ännu roligare om man bara spelade med folk man kände lite bättre. Det blir säkert flera gånger!

25 år!

image328

I torsdags fyllde jag år. Kul att det var en röd dag så jag slapp jobba och kunde ha öppet hus här hemma. Det var folk här hela dagen. Pappa, Karin, farmor och Tobbe kom först vid halv elva och Tove och Johan kom sist och åkte väl hem vid kvart över åtta. Sen hade jag mamma och mormor här mest hela dagen som bjöd på lunch och grävde ordning i mina rabatter och sådde i landet! Jag fick MASSOR med fina saker. Bl.a. en symaskin, två träningslinnen, bikini, sport BH, tunika, leggings, te, blommor, vattenkanna, presentkort på KappAhl, H&M och plantagen. Jag är sååå himla nöjd och glad!!

image327

Veckan tips! V. 20

En nyhet i min blogg! Ska försöka hitta på något att tipsa om varje vecka. Det kan röra allt mellan himmel och jord.

Veckans tips är en låt. Ni har säkert hört den från saab-reklamen som går på TV nu.
Release Me! Så himla bra!! =)


Seeegt

Vilken otroligt seg veckostart... Jag är så himla trött hela tiden. Kan ju bero på att jag sover dåligt eftersom jag ligger och hostar hela nätterna..åtminstone när jag ska somna. Det tar sin lilla tid. Sen vakna Embla i natt, antagligen av sin hosta med, och sen fick jag börja om med att försöka somna. *suck* När hon vaknar på morgonen lyfter jag bara ur henne ur sängen och slänger mig på soffan. Världens tråkigaste mamma!

Igår fick jag i alla fall ta och piggna till rätt tidigt eftersom vi skulle hälsa på Emblas dagis kl 10. Det var över förväntan! Trevlig personal, fina lokaler och de verkar ha bra rutiner. Hon visade mig runt, jag fick hälsa på några av barnen och hon berättade hur de lägger upp dagarna. De öppnar kl 7 och de som kommer tidigt får frukost. Sen är det fruktstund kl 9, därefter någon aktivitet. Kl 11 kommer lunchen och då sitter de vid sina bestämda platser med samma förskolefröken varje dag. Det är den fröken som har huvudansvar för barnen runt sitt bord hela dagarna. Efter maten är det sovdags. Då lägger de barnen i sina vagnar och kör ut dem på en stor altan under tak. Sen får de sova ute. Om alla inte vaknat till 14.15 så väcks de då för att äta mellanmål. Sen är det aktivitet igen resten av dagen. De stänger kl 17. Förhoppningsvis betyder det att jag inte behöver jobba till 18 någonting. Micke skulle ju förstås kunna hämta de dagar han slutar 16.30, men det låtsas vi inte om! ;-) 
De är ute varje dag om vädret tillåter. Finns en stor lekplats i direkt anslutning till byggnaden med staket runt hela. Sen gör de även lite utflykter till bl.a. en ännu större lekplats en bit bort. Brukar äta mellis ute ofta. Barnen är 1-3 år, den yngsta de hade nu var 13 månader. De 4 stycken i personalen som jobbar 75% vardera. Som mest har de 17 barn. Embla trivdes direkt! Sprang in och började leka med alla saker och pratade med (läs charmade) fröknarna. =)

Efteråt åkte vi till jobbet och fyllde på hemma-apoteket som tagit slut. Behöves näsdroppar åt Embla, värktabletter och hostmedicin åt oss båda. Sen handlade vi lite och åkte hem och lagade potatisplättar. Efter det var jag helt slut! Vi sov en stund. När vi vaknade hade det äntligen slutat regna så vi gick ut och lekte i parken.

image326

Idag var jag nästan ännu tröttare. Låg på soffan hela förmiddagen och väntade på att Embla skulle vilja sova. Halv 11 somnade hon äntligen och sov till 12! Skönt! Efter lunch var vi så trötta i skallen av att bara vara inne så vi åkte och hälsade på min mormor. Gick en sväng i skogen och lekte. Trevligt!

Två dagar kvar till födelsedagen nu. =) Hoppas denna DUMMA förkylning är borta då!!

Fel på alla bloggar?

På vissa bloggar har jag problem med att scrolla ner. Nån som haft det problemet på min blogg? Fick tipset av syrran att maximera/minimera sidan så funkar det sen.


Sjuka igen

Jag brukar inte bli sjuk särskild ofta, men att ha småbarn gör visst sitt. Vi var magsjuka för ett par veckor sen, först Embla sen jag. Men det var kortvarigt som tur var. Embla kräktes några gånger under en förmiddag och jag sen en gång på natten. Nu har vi blivit smittade av lilla Lova antar jag. Hon hade ju feber innan vi skulle åka ill Häverö. Trodde att det berodde på vaccinsprutan hon nyligen fått men så var det nog inte. Dessutom hade hon en ögoninflammation som ganska snabbt hoppade över på Embla.

image323

Embla fick en rejäl inflammation. Ögonen geggade igen hela tiden fast vi tvättade massor, hon blev röd/lila runt och i ögonen och det kliade och rann hela tiden ur dem. Idag var det mycket bättre dock, köpte Noviform igår (trots att Lovas bvc sagt att man inte skulle smörja nåt) och tror att det hjälper. Hon har blivit väldigt snorig och haft feber ett par dagar men är mycket bättre nu. Jag fick hemskt ont i halsen igår och vaknade inatt av feber...38,4. Fick vara hemma från jobbet idag. Inte bra! Hatar karensdagar!! Har legat på soffan och sovit hela dagen. Vaknade väl inte till ordentligt förrän vid halv 3. Blir hemma imorrn med men hoppas att jag mår bättre då.

image324

Jag förvånas varje dag hur stor och förståndig Embla blir! Hon lär sig hela tiden nya saker och förstår så himla mycket. Idag har hon lärt sig säga "MAMMA"! *Hjärtat smälter* Här serverar hon sin sjuka mamma lite te: =)

image325

Hemma igen

Nu är vi hemma igen efter en härlig helg i Häverö. Skönt att komma bort lite och göra nåt annat. Vi hade strålande väder på söndagen så jag fick lite färg på kinderna trots att jag smörjde in mig denna gång. Lekte mest med barnen, Susanna sådde lite i landet och jag krattade gräsmattan. Vi satt ute och åt ostkaka på eftermiddagen och även på kvällen då vi grillade kyckling! Underbart!!

         

image322

Visst blir det fina bilder med vår nya kamera? Minneskortet är borta till vår gamla. Embla måste tagit ut det ur datorn och gömt det nånstans. Men det gjorde inget. Vi hade ändå tänkt köpa en ny! Hade redan kikat ut den här, en Samsung Digimax S500 om någon är intresserad. Länken visar att den är bäst i test för billiga digitalkameror! Duger fint åt oss.

Idag på förmiddagen har jag fixat lite saker som jag haft liggandes över mig ett tag. Jag ringde och pratade med försäkringskassan om hur jag ska ta ut min föräldrapenning när jag vill jobba 5 timmar/dag till hösten. Jag måste då ta ut 1.75 dagar med fp i veckan, vilket gör att de med marginal räcker fint året ut och lite till! =)
Sen bokade jag in en frisörtid 21 maj, klippning och färgning. ÄNTLIGEN!
Ringde även och bokade in en besökstid på dagiset vi blivit erbjuden plats på. Ska dit på måndag och hälsa på och se om stället duger åt min ängel.
Sist tog jag även arslet ur vagnen och åkte och vaccinerade katterna. Stackars Zelda skulle blivit det i september egentligen och Tasse i mars... Har liksom bara skjutit på det hela tiden sen vi fick Embla. Dels har vi haft så ont om pengar och det kostar ändå 250 kr per katt, sen har jag inte fattat hur jag skulle få med mig Embla och två katter! Men det gick strålande. Veterinären hjälpte mig ut till bilen med allt. Fick veta att Tasse började få lite tandsten så vi skulle försöka skrapa lite på tänderna då och då. Sen när det blivit tillräckligt mycket så måste man in och söva katten och ta bort det med ultraljud. Det skulle kosta 900 kr! Bäst att skrapa så gott det går...

Efterlyser fortfarande förslag på semester-aktiviteter och resmål! Någon?

Valborg, dagis, semester

Valborg

Vi hade ordnat barnvakt till sista april. Micke jobbade på dagen och jag och Embla åkte till mormor och åt lunch. Sen tog mamma Embla med sig hem. Jag hade börjat med maten redan dagen innan men åkte hem och städade och fortsatte med mera mat. Mycket som var på menyn! Först örtagårdsill, potatis, räk- och avokadoröra, ägghalvor i kaviargrädde och nubbe. Sen potatiskaka med spenat, grillat kött, avokadosalsa, tomatsalsa och ananassalsa.
Tony och Lena (vänner o grannar) hade också barnvakt åt lilla Charlie så de kom över. Vi åt, drack, spelade spel, disskuterade och hade allmänt trevligt heela långa natten! Vi somnade inte förrän 5.30. 
Embla hade varit så snäll. Sovit hela natten ända fram till 7.20! Sen åkte hon med sin mormor ut till moster och var där hela dagen. Inte förrän på eftermiddagen kom hon hem igen. Oj, vad jag hade saknat henne då!!

Dagis

Idag fick vi besked om dagisplats! Äntligen!! Visste ju redan att hon inte skulle få plats här i Vänge så vi hoppades på Flogsta. Hon hamnade där, på
Glädjens förskola. Sitter och läser lite om den nu och den verkar helt okej! Sen blir man ju lite less på kommunen... Vi ska ansöka 8-4 månader innan, sökte i början på januari och har väntat o väntat på besked. NU får vi veta var vi får plats och sen ska de ha svar från oss SENAST 11 MAJ!! Inte ens en vecka får man på sig med att bestämma sig och få in papprena. *suck*
Men det är klart vi tar platsen. Får ställa oss direkt  i en ny kö till dagiset här i Vänge. Tanken är att jag ska jobba 5 timmar om dagen då till hösten och att Embla då ska vara på dagis dessa timmar. Sen efter nyår är väl föräldradagarna i stort sett slut så då tänkte jag jobba på de 75% som man har rätt att gå ner till när man har småbarn. Sen får vi hoppas att det inte dröjer alltför länge innan man får nya föräldradagar! ;-)

Semester

Blir ingen utlandsresa i sommar. Kanske åker vi (jag, Micke o Embla) i höst istället. Däremot har vi redan ordnat med kattvakt till semestern i sommar. Jag har ledigt v 24-27 och Micke har v 25-27. Någon som har något förslag vad vi kan hitta på? Det ska vara billigt, barnvänligt och något sevärt! =) Vi har funderat på Helsingfors.
Redan imorgon åker nog jag, syrran och barnen på minisemester! Vi funderar på att åka till pappas sommarstuga i Häverö och vara där till på måndag. Lova vaknade precis med feber så vi får se hur det blir...