Ledig dag

Idag är vi lediga, jag och Embla. Men det skulle vara fotografering på dagis så det blev till att ställa klockan i alla fall. Ibland kan ju faktiskt Embla sova en aning längre på mornarna. Fram till halv 8-8 eller så. Nu skulle vi vara på dagis 8.30. Var så trött när klockan ringde och jag tror Embla vaknade av min klocka också för hon verkade lite seg hon med. Fick i oss lite frukost och så fixade jag fram lite fina kläder hon skulle ha på sig. Bla en glittrig tröja som jag fyndade på klädbytardag i Östhammar i söndags fr 10 kr. Bråkade lite med Embla för att få sätta upp hennes hår i söta tofsar. Sen när vi sitter i bilen halvvägs till dagis så ringer de och säger att fotografen är sjuk! Grrr....

Vi stannade och handlade istället och åkte förbi mamma och hämtade min kamera. Hade glömt den hos syrran i lördags på kalaset (igen!)... Glömmer nog den där kameran nånstans nästan en gång i veckan nu mera tror jag. Är så vimsig så man skulle kunna tro att jag ammade! ;-) Så här fin var hon idag iaf:

         

Spelar luftgura? =) Hahahaha!
image390

Snart vaknar hon nog från middagsluren. Då blir det mellis med yoghurt och nygjord vanlijmüsli. Mums!

Konstig vecka

I tisdags kändes det hela dagen som onsdag. Sen på onsdag kändes det som tisdag. Torsdagen kändes som fredag... Hmm, men nu är det helg va? Eller? Nejdå, inte alls snurrig. ;-)

I övrigt har den gånga veckan varit bra. I lördags bjöd Chrisse på mat hos sig och vi hade en supertrevlig kväll/natt!
 
image385
Pinglorna

Efter jobbet i måndags var vi på stan med mormor och fick lite välbehövliga presenter. =) Embla fick en snygg overall i svart (efterfrågad bild kommer så småningom) och jag fick två toppar. I tisdags blev lilla Lova hela 2 år! GRATTIS! Men mamma Sanna var sjuk igen så det blir kalas imorrn istället.
I torsdags var jag och gjorde en "hälsoprofil" genom jobbet. Visade sig att min jobbsituation inte var den bästa kanske men att mina levnadsvanor var riktigt bra! Jag hade mer än dubbelt så mycket muskler jämfört med fett, men jag kan väga två kilo mindre innan jag blir underviktig. ;-) Konditionen kunde dock vara mycket bättre. Får nog gå på lite mer pulspass och inte bara styrka.
Idag har jag jobbat hela dagen, 10-18. Dagis var stängt pga planeringsdag så Embla har fått vara hos farfar och Jane istället. Och det har hon ju knappast något emot. Farfars födelsedag och allt så det var ju fest med tårta! =) Grattis till Becke med!

image386
Till födelsedagsbarnen

En olycka händer så lätt...

Idag skrämde Embla livet ur sin mamma rejält. Vi hade varit och handlat och jag började bära in matkassarna medan hon stannade utanför och började leka med sin trehjuling (som hon alltid gör). Jag brukar kunna kika en snabbis på datorn också. Den står ju nästan precis vid dörren så jag hör henne där ute hela tiden. Så fort hon tystnar kikar jag ju ut så hon inte springer iväg. Men idag var hon snabb!

Jag reagerade på tystnaden och går dit men HON ÄR HELT BORTA!! Jag springer ut på parkeringen men ser henne inte där, springer runt på baksidan men där är det tomt. Tycker att jag i alla fall har säkrat vägarna ut mot vägen då och antar att hon gått mot parken. Spinger ner mot gården och ropar och ropar, hon är spårlöst försvunnen!! Paniken kryper på mig och jag springer tillbaka mot parkeringen och ut på andra sidan vägen. Det hinner ju åka förbi en 2-3 bilar under tiden jag letar och jag hinner tänka alla de värsta tankarna. Får för mig att någon måste sprungit in och tagit henne för hon kan omöjligt ha kommit längre på så kort tid själv. Springer in på baksidan igen och fortsätter en bit ner. DÄR, inne på altanen hos en av grannarna längre ner står hon och flinar!

Jag bär hem henne och när vi är inne släpper allt. Jag börjar grina och bara skakar i hela kroppen. Allt gick väl säkert på 15-30 sekunder men shit va rädd jag hann bli! Benen var ostadiga att stå på i över en halvtimme efteråt och det tog nog ännu längre tid innan händerna slutade skaka tror jag. En olycka händer ju så lätt och så snabbt!

Tänk vad ett gnälligt blogginlägg kan göra!

Nu står en kasse men tröjor och byxor hos syster som jag kan leta igenom för att hitta nåt som passar Embla. Mamma åkte och köpte en pyjamas som jag inte sett än, spännande! TACK till er!! Själv åkte jag till Gränby efter att ha hämtat Embla idag. Skulle köpa nåt till kusinerna som fyllt/fyller år denna månad, men hittade lite åt Embla också. Kunde inte låta bli trots att jag är pank... Så perfekta kläder! En jacka "två-i-en". Fleecejacka inuti som går att ta lös och ha för sig. Sen en lite tunnare och en lite tjockare mössa. Några försök att få Embla att stå modell:

I enbart fleecejackan och ena mössan:
       

Tjockare jackan och mössan:
   


Rörd

Kanondag idag! Var bara på ett möte i stan mellan 9-12 sen slutade jag. Skulle ju bli till att hämta Embla mitt o sovstunden så jag passade på att storhandla i lugn och ro först. Shit vilken skillnad!! I vanliga fall får man först försöka få Embla att sitta ner i "barnstolen" som är på  kundvagnen. När man gett upp det efter att hon ställt sig 10 gånger så sätter man ner henne i själva vagnen istället. Då sitter hon och plockar lite med varorna en stund tills hon ledsnat och börjar kasta ur maten ur vagnen istället... Sen springer man ut ur affären med svetten rinnandes i pannan och har glömt hälften.

Embla sken som en sol som vanligt när jag kom. Hon hade hunnit varit vaken en liten stund. Idag hade de varit ute och plockat nypon, så jag fick med en liten present som Embla gjort till mamma och pappa!

image379

Strålande väder har det varit också. Lite väl varmt för att springa och jaga Embla runt gården och försöka hindra henne från att öppna alla grannars dörrar eller ringa på deras ringklockor en hel eftermiddag... *phu* ;-)

Kommer bli ruinerad...

Embla måste ha dragit iväg nå väldigt på längden! Fast hela hon har nog växt om jag tänker efter. Hon har verkligen inga kläder alls, nästan. Kan det inte bli julafton NUU!? Jag som är pank så fort räkningarna är betalda..hur ska jag ha råd med allt åt henne? Hon har bara massa "sommar"-kläder. Kortärmat, tights, shorts och klänningar. Märkte nu att de flesta tjockare byxor har blivit för korta, och nästan alla långärmade tröjor och pyjamaser är för små... Nu när det plötsligt blivit så kallt åker ju allt sånt fram. Inte har hon nån bra jacka, mössa eller vantar heller.

Och så blev det kallt samma månad som dagsstarten också. *typiskt* Behöver ju köpa en massa grejer pga det med, sånt som de vill ska finnas kvar på dagis. Regnkläder, tjockare tröjor, sockor, stövlar m.m. De sover ju utomhus och så ska ombyte finnas för alla väder. Suck, säger jag bara.... 

Allvaret har börjat

Lämnade Embla på dagis imorse och åkte sen för att jobba i 5 timmar. Det var 1 ½ år sedan jag jobbade en måndag. ;-) Det gick bra i alla fall. Var så mycket att göra så tiden gick fort och jag hann inte riktigt med att tänka på Embla HELA tiden. Bara vid ett par tillfällen, tex "nu är de nog ute och leker" & "nu försöker de få henne att somna". Skyndade mig dit när jag slutat men då hade de redan börjat äta mellanmål så jag fick stå och vänta en stund tills de var klara. Det verkade vara en lugn och behaglig stämning vid mellisbordet. Skönt! Embla blev så glad att se mig. Fast hon trivs väldigt bra på dagis. När jag lämnade henne fick jag inte ens en kram för hon hade så bråttom in och leka. =)Tidigare har hon inte velat följa med därifrån men det kanske räckte med 5 ½ timme som idag. Det känns lagom för mig med.
 
image378

Mammas flicka!
Hon har verkligen blivit stor. Tänkte på det när vi gick från dagis idag, hon är ju ingen bebis alls längre utan en liten tjej nu!!