Dagisångest

Jag har världens beslutsångest om dagis nu inför flytten!! Är inte direkt nöjd här i Vänge. Hon är äldst med ett par barn till i samma ålder, resten är typ 1 år. Hon får inte så mycket utbyte där. Sen blir hon bara "bossig" när hon är van att alltid få som hon vill. De där små är ju bara att knuffa undan! Hon skulle verkligen behöva få lite mothugg.

Jag är lite halvgrinig på personalen med. Dumma jag undrade förra veckan om jag kunde få ändra tid på torsdgar till 10.30-15.30 (går annars 9.30-14.30) så jag hinner vara med Elion på babycafét på öf (13-15). Då kom de fram till att alla 15 tim-barn ska gå 9-14 så jag fick ändra alla dagar till det istället! Nu hinner vi inte till öf alls, tidigare har vi iaf hunnit vara där en timme och varit med på sången. Kan inte ta med Embla dit heller då det bara är för barn upp till 12 månader. Är så roligt att sitta med alla småttingar o sjunga bebisanpassade sånger utan att störas av större, stojjiga barn som annars tar all plats...
Sen ringde dagis och meddelade mig tio över åtta imorse att fotografen kommer halv nio idag! Elion låg o sov och Embla hade precis druckit sin välling och låg kvar i sängen. Snacka om stressigt. Visste att de skulle fotas idag men inte vilken tid. Hade som tur var badat Embla igår kväll och hunnit lägga fram kläder åt henne... De är lite speciella på hennes avdelning.

Embla kan få börja på en 3-5 års avdelning efter nyår men det känns lite onödigt när vi ändå snart ska flytta, troligtvis i vår någon gång eftersom vi ska bo hos mamma medan vi bygger för att spara lite pengar.
Så då är frågan om jag ska söka till Storvreta redan nu (måste söka minst 4 mån innan) för att hon bara ska gå där ett par månader innan sommaren? Vet inte hur mycket de har öppet då? Eller om jag ska ha henne hemma till hösten? Då skulle jag kunna ta vårdnadsbidrag en period. Fast då förlorar hon sin plats. Lättare att komma in när det bara rör sig om byte av plats. Annars får vi betala hela våren och sommaren utan att utnyttja det, vilket känns väldigt onödigt.

HUR SKA VI GÖRA??!

Det finns ju 7 (!) dagis att välja mellan med så om vi ska söka redan nu så skulle jag gärna vilja besöka åtminstone 4 st av dom innan jag bestämmer mig... *suck*