Mäklare anlitad

Idag var tredje mäklaren här. Har tidigare haft besök av Mäklarringen som gjorde en värdering till 350 000 kr (+/- 50 000?) och tog ett fast arvode på 35 000 kr. Förra veckan var Fastighetsbyrån här och värderade till 375 000 kr (+/- 25 000) och de tog samma fasta arvode. Idag var Svensk fastighetsförmedling här och tyckte vi skulle lägga ut den för 395 000 kr och de tog dessutom ett lägre arvode på 29 500 kr! Han var en kanonförsäljare som "körde över" mig direkt så jag valde honom. Så då kan han nog även sälja lägenheten till någon lika lätt! ;-) Inga jätteskillnader kanske men han kändes också säkrast, mest erfaren och så hade de nyligen sålt två andra treor här på gården så han känner nog till marknaden i trakten bra. Ville ju dessutom lägga ut vårat högre än de andra, antagligen på grund av läget här på hörnan och att vi kunde ta stor nytta av årstiden som han sa! Så det som nu händer härnäst är att en fotograf kommer ringa och boka in en tid med oss. Som vi får kanske till nästa vecka så vi hinner få det snyggt, stajlat och fräscht här hemma!! Tror det är viktigt att lägga energi på vår underbara uteplats. =)

Har sån ångest över att flytta härifrån... Trivs så fantastiskt bra! Men längtar såklart massor efter att få större och en egen tomt osv. Det som känns sorgligast är väl att jag här bara kan höra av mig till nån av grannarna och komma över på en fika eller ta en promenad, åka och träna eller vad som helst. Kommer bli ensamt där ute i skogen kanske. Men å andra sidan ska jag ju snart börja jobba igen efter att vi flyttat dit så då kommer man ändå inte ha tid med sånt... =( Får bli intensivt besökande på öf i storvreta under hösten för att skapa nya kontakter! ;-)

Spännande post!

Fullt i brevlådan idag! Inte bara traderavinster, även om det var ett set med polarn o pyrets isbjörnskläder till Elion också. ;-) Det kom ett roligt brev från kommunen där det stod att Embla fått plats på Fullerö förskola fr.o.m. 3 augusti! =) Vårat förstahandsval. Där gick Micke när han var liten med!

Sen kom det en stor bunt med prover på platsmattor och våtväggar till huset. Tapeterna som vi kan välja mellan finns på nätet. De vill att vi ska välja och skicka tillbaka senast 4 april!! Helt galet! Hur ska man kunna välja?! På så kort tid?! Skitfult var såklart allt med... =( Golven ska vi ju lägga själva, och nu verkar det som vi får tapetsera själva också. I alla fall ett par fondväggar! Får se om vi kan bestämma oss och komma överens.

Mot solen!

Idag bokade jag en resa till Tunisien! Har letat länge efter resor och framför allt någon att resa med. Syster hittade en jättebillig sista minuten resa för ett tag sen men vi hade ju inga pass till barnen med mera så det blev inget. Jag har Emblas snälla farmor som kunde ställa upp som barnvakt ifall jag ville resa men syster hade ingen barnvakt till sina barn och det skulle bli för dyrt att betala 3 fullpris för henne... Har hört mig för i nästan hela min bekantskapskrets om någon ville resa med mig men alla var för fattiga eller hade redan en resa inbokad. Men så ställer min mamma upp som den ängel hon är *älska* och lovar passa Ludde och Lova efter dagis i en vecka då hon tagit semester för att få hem sin lilla hundvalp! Bra att lilla Minja får vänja sig med barn med förstås, jag är så oerhört tacksam!! Så idag bokade vi en resa till Tunisien med avfärd 3 maj. =) Fick ett mycket bra pris då min snälla granne som jobbar på apollo gett mig specialerbjudande! Tack!

Under en vecka ska vi sola, bada, åka på nån utflykt och äta och dricka så mycket vi vill på det
här hotellet tillsammans med våra minstingar Ini & Elion. Det ska bli sååå himla mysigt och jag längtar massor!!!!

112

Igår ringde jag det magiska numret för första gången. Inget farligt, jag var knappt orolig när jag ringde. Ville bara höra mig för med giftinformationscentralen. Jag städade från tidig morgon till sen kväll för att mäklaren skulle komma idag. Hade brytit av en halvvissen kvist från en av garderobsblommorna och slängt i sopkassen som stod på golvet i köket. När jag sedan kommer in där ligger kvisten på golvet och Elion står i gåstolen och tuggar för fullt på något... Jag försöker få ut det men får bara ett pyttelitet skräp på fingret så jag tror han svalde ner något. Tänkte inte mer på det utan fortsatte med mitt städande. Efter några minuter kommer han springades efter mig och jag ser att underläppen är helt röd och svullen! Jag hade syster på msn och frågade henne om hon visste om garderobsblommor var giftiga? Hon hittar på nätet att så är fallet.

Även fast Elion inte verkade besvärad alls så tyckte jag det var bäst att höra sig för. Kanske kunde hände något värre om han hade en bit i magen?! Jag tittar på kvisten igen och kan inte se att han bitit någonstans på den så det kan inte varit mycket han fått i sig. Just därför var det ingen fara heller, sa tanten på giftinfo. Jag skulle skölja ur munnen på honom och ge honom vatten att dricka. Ev kunde han kräkas lite, sa hon och det gjorde han lite precis innan jag ringde. Han dreglade massvis så hela magen var blöt sen och så kunde det tydligen också bli av den förrädiska blomman. Kan vara bra att veta då det är vår favoritblomma här hemma! 

Tandläkarbesök

Efter dagis åkte vi direkt till Folktandvården i Luthagen för Emblas första kontroll! Vi har pratat om det sen hon fick tiden och försökt få det till något roligt. =) Hon tyckte det var spännande. När vi blir uppropade frågade hon sköterskan om vi inte kunde sitta kvar? Hon fick förklara att vi måste gå in på hennes rum. Lite skeptiskt till en början men när hon fick sitta i mitt knä i stolen så var allt okej. Sköterskan ställde lite frågor och pratade med Embla. Som tur var svarade hon helt rätt! ;-) Hon fick frågan om hon tyckte om godis och det gjorde hon. Fast det får man bara äta en dag i veckan, sa sköterskan. På lördag, svarade Embla. =) Däremot fick hon inget svar på om hon gillade coca cola. Embla vet nog inte ens va det är! Haha! Kändes skönt. Hon har aldrig gillat läsk, det enda godis hon gillar är choklad.

Sen fick hon gapa och så räknades alla 20 tänder. Hon skrapade lite och kände på dem också. De var så rena och fina! Embla gapade jätteduktigt hela tiden. Jag var otroligt stolt när vi gick därifrån!! Hon fick en tandborste och en tatuering också som hon blev riktigt glad över. Det syntes dock att hon använde napp... Men det gjorde inget än, så fort hon slutade skulle tänderna gå tillbaka. Vi har planer på att lämna bort napparna till kattungarna på skansen i april. Man är ju stor tjej när man fyllt 3 år! Men jag ser INTE fram emot detta. Det är hennes stora tröst här i livet. Själv sög jag på tummen tills jag var närmare sju så jag förstår seperationsångesten. Men jag vet också om konsekvenserna... Hon ska få en riktig cykel när hon klarar sig utan napparna! 

Flyttstajling påbörjad

Imorse kontaktade jag en mäklare ffrån Mäklarringen som kommer hit och värderar på onsdag och en från Svensk fast som kommer om två veckor. Genast fick jag lite panik! Det ser ju verkligen hemskt ut här hemma. Idag har jag iaf rensat bland massa papper som legat här och där i ta-reda-på-senare-högar. Jag har kastat de blommor som såg hemskast ut och sköljt bort ett lager damm från de som fick vara kvar. Även placerat dem så att liknande krukor står tillsammans i varje fönster. Spjälsängen åkte in i Emblas rum, eller barnens rum får jag väl säga nu. =) Får se om hon vaknar av hans skrik i natt... Men det ska nog gå bra! I morgon blir det storstädning med dammtrasa, dammsugare och skurhink.

Har varit fullt ös idag med andra ord. Låter kanske inte så farligt men så har jag tvättat, lagat mat, försökt få Elion att sova och Embla att inte göra det samt ständigt tröstat någon av dem. Embla har kommit in i en period när hon inte kan låta bli brorsan igen... Stjärnorna skiter hon fullständigt i. Elion är ju så nyfiken och är på henne och hennes leksaker hela tiden med så jag kan ha lite förståelse att hon blir irriterad vid de tillfällena. Fast hon knuffar, bits och slår på honom helt utan anledning också. Dessutom håller han på att reser sig hela tiden mot precis allting och det går ju inte alltid så bra. Ibland ramlar han och ibland blir han förbannad för att han inte kommer upp osv. Mycket skrik blir det... Nu ska jag försöka få honom att sova så kanske huvudvärken släpper. ;-)

Blåbär

Frukostdags.
- Vill du ha en smörgås Embla?
- Jag vill ha BLÅBÄR!!
- Blåbär?!
- Ja, jag tycker faktiskt om blåbär, mamma.
- Men vi har inga blåbär...
Besviken Embla nöjer sig med ett smörgåsrån. Vi har väl inte ätit blåbär på evigheter? Tokfia.



Bygglovet dröjer...

Först trodde jag vi skulle få bygglov i februari. De hade sagt att det tar ca 4 månader. Men i februari kom vi på att det var huset vi beställde för fyra månader sen och bygglovet kom inte in förrän en månad senare så då räknade vi med mars istället. Nu börjar det kännas lite otåligt! Hade sökt dagisbyte för Embla till 1 april för att det var ju tidigast vi kunde flytta trodde jag. Nu har man ju insett att det dröjer och att börja skola in precis före sommaren kändes inge bra heller. Har ringt och pratat med dom så nu står hon i kö till augusti istället. Känns mycket bättre! Inte hade vi nån förtur för att det bara gällde ett byte heller så vi kunde lika gärna säga upp platsen här och slippa betala över sommaren. Så bara vi flyttat ska jag göra det så är det en kostnad mindre och jag får rå om min dotter hela sommaren!! =) Lär väl bli en del utflykter, öppna förskolan osv så hon får göra av med all energi.

Hur som helst så vill även vår markkille sätta igång senast 1 april!! :-o Micke ringde kommunen igår IGEN för att stressa på. Vår första handläggare gick på tjänstledighet för ett par månader sen och nu fick vi veta att den nya vi fått hade gått och avlidit... Så nu hade vi ingen. Men allt var klart vad hon kunde se. Alla som skulle säga sitt hade gjort det och hon kunde inte se något som skulle hindra vårat bygglov. Det var bara att det skulle tas ett beslut av handläggare och politiker. Micke fick direktnummer till högsta chefen och ville att hon skulle fatta beslut på en gång nu när vi stod utan handläggare! Men det gick inte för sig, de skulle ha ett möte 16 april och efter det skulle vi kunna få besked... *suck* Men de kunde iaf "nästan lova" att det skulle beviljas så vi får väl chansa och sätta igång med markjobbet 1 april. Får i värsta fall betala honom för 2-3 veckors arbete då, även om vi inte skulle få fortsätta sen. Och mamma står utan ljudvall från stora vägen helt i onödan... Vi måste riva bort det mesta av den sly som är mellan hennes hus och stora vägen för att göra vår nya väg fram till huset. Och det är ju där vi måste börja så de kommer fram med maskinerna till tomten. Måste även ta dit en elektriker och flytta på ett elskåp som står precis där vägen ska gå.

Jag längtar så mycket tills vi kan sätta igång och det börjar hända lite saker! Har ju i långsam takt börjat flyttröja lite här hemma. Rensat bland Emblas leksaker, lite i förrådet, badrumsskåpen, skötbordet, bokhyllor m.m. *längtar*

Glömmer amma

Igår kom jag på klockan 18 när Embla och jag skulle titta på bolibompa att Elion inte fått tutte på hela dagen. Det bara glömdes bort! Han fick lite då för han var lite kinkig och jag skulle snart iväg o träna. Försökte ge båda brösten men det ville han inte ha. När jag sen kom hem från träningen så sov han för natten. Fick lov att pumpa lite för det var rätt proppfullt kan jag lova! Idag är det samma sak. Har precis gett ena och hoppas på att få ge andra innan han somnar. Han har börjat sova så otroligt bra på nätterna senaste två veckorna också! Har sovit några hela nätter och de andra har jag ammat max två gånger. Det är sååå himla skönt! Tidigare har han ju inte kunnat sova om han inte haft tutte i munnen. Nu sover han första timmarna i sin egna säng i vardagsrummet. =) Längtar tills vi får större!

Blogga igen?

Börjar bli lite sugen på att blogga igen. Mest för att det är lättare att söka tillbaka på inlägg än i bdb. Så roligt att kunna gå tillbaka och titta på allt jag skrev om när Embla var i Elions ålder och sånt. Vad tycker ni? Har jag nån läsare kvar? ;-)