Skodan såld

84348-83

Idag kom en man med sin syrra och skulle kika på bilen. De tog en vända och upptäckte det mesta av felen på bilen... Koppling dålig, rost, spricka i strålkastarglaset, lite småbucklor och skråmor. Detta sänker givetvis värdet på bilen. När vi sökte efter värdet på skodan så fick vi fram att den hos privatperson var värd mellan 17-22 tusen. Men det är ju i perfekt skick, fast sen får man lägga på lite eftersom det är AC också. Jag satte först ut den för 29 tusen och sänkte efter en vecka till 26 500 kr. De ville inte ge mer än 20 tusen, mest eftersom den inte är besiktigad. Jag tvekade lite och försökte med 22 tusen men de gav sig inte. Jag måste ju bli av med bilen och med tanke på all rost under som kommer få bilen att rasa inom ett par år så är jag ju ändå glad att få 20 lappar för den! Så nu är hon borta.


Premiär på babysim

84348-82
Innan vi gick ner i vattnet. Embla har full koll på bassängen!

Det var verkligen jätteroligt att babysimma! Embla skrek inte en enda gång i vattnet, jag är så himla stolt.
Jag trodde hon skulle slumra lite i bilen på väg dit så hon skulle vara pigg när vi kom fram men så blev det ju inte. Men hon hade sovit över en timme på förmiddagen så det gjorde inte så mycket. (13.30 började simmet). Hon verkade tycka det var skoj. Kikade nyfiket på alla barnen, leksakerna och på mig och Micke. Vi började och avslutade med sångstund och därimellan fick vi lära oss lite olika grepp att hålla barnet på i vattnet. Embla spakade med benen precis som man ska! Hon plaskade lite med armarna också så hon fick vatten i ansiktet men tyckte inte alls att det var läskigt. Till och med ryggläget, med mina händer under rumpa och nacke, då hon låg med öronen under vattnet var mysigt. Hon började leka med sina fötter!
Något jag verkligen rekommenderar till alla föräldrar, supermysigt! Funkar även för vattenrädda bebisar. ;-) Hoppas hon vänjer sig nu så vi slipper skrik hemma vid badning också.

Dags för tandborstning

Nu har Emblas två pliggar kommit upp en bit! De syns ganska tydligt om man lyckas få en glimt utan att tungan ligger i vägen. Dessutom får hon smaka lite mat då och då (potatis, broccoli, grönsakssoppa, smörgåsrån- alltid dränkt i bröstmjölk). Så nu är det dags att börja med borstning. Ska bli intressant. Köpte en skitcool tandborste åt henne idag:



Den ska hon väl gilla? Det gäller ju att börja i tid så de vänjer sig vid borsten.

Ny spis

84348-80

Detta är vår nya spis av märket Grepa. Vi åkte till Power i Västerås och köpte den idag. Hittade den på nätet och så fanns den inte på lager här i stan. Den hade allt vi ville ha, förutom att man inte kan låsa vreden och att inte handtaget var i silver men det är ju inte hela världen. 4 999 kr, vilket är mycket billigt när det är varmluftsugn!

Info från power.se:  Hällen har 4 stycken värmezoner med steglöst värmereglage och restvärmesindikator. Varmluftsugnen är 57 liter och har även funktionerna över/undervärme, grill, gratinering och pizzaläge. Denna ugn är utrustad med en barnsäker spärr och en sval ugnslucka (max 55 grader) med avtagbart ytterglas, vilket gör rengöringen extremt smidig.

Utmanad

1) Fyra arbeten jag har haft i mitt liv:
  1. Ica Norbyhallen
  2. Läkemedelsverket
  3. Apoteket Höken,Märsta                                                                                                                                         
  4. Apoteket Björnen, Uppsala

2) Fyra filmer jag kan se om och om igen:

  1. Shrek
  2. Lejonkungen
  3. Nattbuss 807
  4. Egentligen nästan vilka som helst eftersom jag aldrig kommer ihåg filmer jag sett...

3) Fyra städer jag har bott i:

  1. Borlänge
  2. Falun
  3. Uppsala
  4. Vänge (stad?)

4) Fyra tv-serier jag gärna ser:

  1. LOST
  2. Prison Break
  3. Simpsons
  4. Joey

5) Fyra ställen jag vill åka till:

  1. Italien
  2. Portugal
  3. Tyskland 
  4. Massa grekiska öar

6) Fyra webbsidor jag besöker dagligen:

  1. www.familjeliv.se
  2. www.familjeliv.se
  3. www.familjeliv.se 
  4. www.blogg.se

7) Fyra favoriträtter:

  1. Hamburgare
  2. Pizza
  3. Oxfilé
  4. Fläskfilé

8) Fyra ställen där jag trivs:

  1. I Mickes famn
  2. Badkaret (om jag hade nåt)
  3. I min nya bil
  4. Var som helst med Embla :-p

9) Fyra bloggare jag vill utmana att svara på detta

  1. Madde
  2. Syrran
  3. Fia, om du fortfarande bloggar?!
  4. Sen känner jag inga fler bloggare

Jävla getingar :-[

Alla pratar om "den värsta getingsommaren på länge". Jag har inte märkt så mycket av dom tidigare men nu är de ju ÖVERALLT! Och de sammarbetar för att få till ett ordentligt stick på just mig... Jag stod ute och pratade i telefon på altanen när en geting börjar surra mig i örat. Helt koncentrerad på att hålla denna geting borta från mig så passar en annan på att flyga in under byxbenet på mina uppkavlade jeans och sticka mig i vaden! Så fräckt!!

84348-79
Röd & svullen blev jag, men det gjorde inte ont så värst länge


Citran

84348-78
Nu är Citran hemma

Citroën Xsara 1.6 SX

År:
2002
Mätarinställning: 7650 mil
Färg: Blåmetallic
Växellåda: Manuell
Drivmedel: Bensin
Effekt: 109 hästar
Info:
ACC (klimatanläggning), airbag förare & passagerare (som lätt kopplas ur med nyckeln när Embla ska sitta där), ABS, CD-stereo, motor- & kupévärmare, elhissar, elspeglar, fjärrstyrt centrallås, servicebok, servo, stolsvärme. 

Felicia letar ny ägare!

Jag har köpt bil!!

Nu har jag kikat runt efter bilar ett bra tag. Fastnade till slut för Citroën Xsara. Så snygga! Provkörde en 02:a i Uppsala tidigare i veckan. Älskade bilen men de skulle ha 74 000 kr för den, lite på gränsen till för högt. Vi kollade upp vilket pris dessa bilar ska ligga på och fick ett snitt på ca 76 500 kr hos bilhandlare och 61 000-69 000 kr privat. Idag provkörde jag först en 01:a i Danderyd och sedan en till 02:a i Saltsjö-Boo. Den första skulle de ha 64 500 kr för och den andra 69 900 kr. Den sista slog jag till på efter att ha fått ner den till 66 000 kr! Den var ju ett år nyare än den första, inte lika mycket skavanker i lacken och dessutom hade den vinge i bak. Nästan 10 lax lägre än vad den är värd så jag är helt klart nöjd. Ska hämta den på fredag! Nu är det bara att hoppas på att jag får en slant för Skodan oxå och att någon vill köpa den fort.

Min nya pärla:
84348-76

84348-77 

Första tanden!!

9 augusti upptäckte vi att Embla fått sin första tand! Endast 4 månader och 5 dagar gammal. Jag har misstänkt det ett tag då hon senaste tiden tuggat så frenetiskt på sina leksaker fast sen har man ju tänkt att det är ju lite tidigt än. Hon var väldigt grinig ett par dagar innan tanden syntes så vi kände flera gånger om dagen i munnen på henne och vips så hade den brytit ut! Min stora flicka!! :-)

84348-75
Ha ha, värdelös bild..värdelös kamera, men tanden är där JAG LOVAR!!!


Härliga Härjedalen

Vi har haft en underbar vecka med perfekt väder och många trevliga utflykter!

Lördag: Vi åkte strax efter tio och kom fram till stugan vid halv sex. Trötta, kollade in omgivningarna lite och firade semestern med ett glas vin.

 
Lunch på Finnmarksbaren, jag med Embla bakom stugan

Söndag: Första natten tog Embla sovrekord. 9 timmar i sträck!! Somnade 22 och vaknade kl 7. Vi åkte till Bruksvallarna. Vandrade upp på Kariknallen och åt en våffla i toppstugan. På vägen hem stannade vi och kikade på en meteoritkrater. Grillade lite på kvällen.

 
Pappa bar i sjalen. Snart på toppen!

Måndag: Vi åkte till Röros i Norge. Underbart att vara i Norge igen! ;-) En liten men mysig stad. Kikade på den gamla kyrkan, gruvbruket och gick ett varv på stan.

 
Kyrkan & gruvbruket

Tisdag: Bilen fick stå och vi vandrade till Vängarna. Två sjöar belägna ca 3-4 km från stugan. Micke fiskade lite men slängde tillbaka aborren han fick på kroken. Vi åt matsäck vid vattnet, soppa och hårt bröd med stekt ägg. MUMS!! (Höög Härjedalsfaktor). På kvällen hade vi kräftpremiär!

 
Utflyktslunch & blöjbyte i skogen.

Onsdag: Åkte på marknad i Funäsdalen. Jag köpte ett supersnyggt linne! Till lunch blev det grillbuffé på hotellet där. Tog det lugnt på eftermiddagen, gick ner till vattnet och fiskade lite.


Linnet jag köpte på marknaden

Torsdag: Blev en tur med roddbåt. Fanns ingen flytväst för Emblas vikt så vi testade om det inte skulle funka med en 15-20 kilos. Det gjorde det. Visst blev hon lite klumpig att hålla i men hon kunde ju inte glida ur den i alla fall och det är ju huvudsaken. Embla stortrivdes i en gungade båt med årornas kluckande! Hon sov hela tiden. Vi hade fika med oss som vi dukade upp när vi tagit oss i land på en ö. Micke passade på att fiska lite till från båten medans jag och Embla väntade på ön, men det blev inge fisk idag. Sen spelade vi lite minigolf och kikade på EM i friidrott.

 
Micke ror, Embla dunar i sin stora väst!

Fredag: Åkte till Messlingen. Därifrån gick vi en vandringsled på fjället Ruändan, ca 6 km. På vägen passerade vi en gigantisk spricka i berget, kallad Evagraven, och hällmålningar som beräknas vara ungefär 4000 år gamla.

 
Jag på fjället och vid hällmålningarna

Lördag: Hemfärd...

Äntligen...

...har jag fått se Walter, Liam och Alexander LIVE!! =) Walter är Malins kille som blir en månad i morgon, precis tre månader yngre än Embla. De var här och hälsade på igår. Idag har jag och Chrisse varit i Östhammar och hälsat på. Vi träffade David, Sanna och deras Alexander samt Therese och hennes Liam. Pappa Fredrik hann vi bara träffa en snabbis innan han åkte till jobbet. Alexander är snart 10 månader och Liam är 4 dagar yngre än Embla. Jättemysigt! Vi satt och fikade nere vid hamnen, åt lunch på Bjökmans och gick sen tillbaka ner till vattnet en stund. Skoj att träffas igen nu när alla är föräldrar!

84348-59
Malin & Walter

84348-60
Liam & Embla

84348-58
Alexander sover

84348-61
Och så äldstingen Emelie

Babysim!

Efter mycket tvekande hit och dit har vi äntligen bestämt oss. Den 23 augusti startar teorin och sen 27:e är första lektionen i Håga! Annars kan man gå på fyrishov eller samariterhemmet där Linneas babysim har lektioner. Jag har hört mycket positivt om dom men det är nästan dubbelt så dyrt att gå där. 1395 kr för 8 gånger, i Håga kostar det 700 kr för 7 gånger + en årsavgift på 40 kr. (Ca 100 kr/gång istället för 174 kr/gång). Vi tänkte att vi börjar där och är vi inte nöjda så kan vi ju byta sen. Får se om det går överhuvudtaget eftersom Embla gallskriker varje gång vi ska bada... Hoppas att det blir nyttigt för henne, och inte gör henne ännu mer vattenrädd. Lite nervöst...