Tillbaka till det hälsosamma livet

Nyår blev ju inte direkt som planerat. Vi skulle vara hos syrran i år och hade knåpat ihop en supergod meny.

Förrätt: Hummersoppa
Varmrätt: Helstekt oxfilé med gorgonzolapotatis och portvinschampinjoner
Efterrätt: Vit chokladpannacotta med björnbärskompott

+ ostbricka med kex, melon och päron 

Till att börja med mådde jag illa hela dagen. Sen fick jag fick jätteont i magen medan vi skulle laga all mat vi planerat. Så stackars syrran fick stå och svettas själv i köket. Precis innan maten fick jag lov att gå och spy. Försökte äta lite i hopp om att det skulle bli bättre men förrätten kom upp igen den också. Jag kände mig inge sugen på mat alls. Syrran gjorde iordning en mugg nyponsoppa som jag låg på soffan och småsmuttade på. Senare fick jag spy upp det också... Dagen efter hade jag lite feber men kräktes bara en gång då i alla fall. Kortvarig men väldigt oläglig magsjuka!

Det vanliga illamåendet är bättre i alla fall så jag ska försöka börja bli lite sund nu. På måndag börjar jag jobba halvitd. Nu har jag precis varit och handlat mat för nästa vecka så det ska finnas nyttiga grejer för båda mig och bebis (och resten av famlijen förstås)! 

image426

Visst är det som taget från Skippers bord i "Du är vad du äter"? ;-) Nåja, nästan i alla fall. Det var verkligen dags att fylla på grönsakslagret efter att Micke har varit boss i köket ett par månader... Inte blivit alltför mycket sånt då. Var i väg på ett simpelt bas pass på friskis & svettis i söndags och hade såååån träningsvärk efteråt. Även om jag tyckte själva passet kändes väldigt lätt. Ska försöka komma iväg på ett bas imorrn med om jag får må bra. Hoppas jag slipper gå upp lika mycket denna graviditet!!