Veckans tips!

Har blivit dåligt med tips ja... Dåligt med bloggande över huvudtaget. Det är för att jag varit ute i friska luften istället för att sitta vid datorn! Borde ni också vara. ;-) Kanske skulle det vara nästa tips? 

Nej, det får bli att hålla koll på era barn i sommar. Mycket skoj, lek och bad men håll ögonen på de små! Och ni som har pool hemma; BARNSÄKRA!!

 
http://www2.unt.se/avd/1,1786,MC=1-AV_ID=626161,00.html

Tänder ett ljus till minne av lilla Agnes...
image373

Lite jag haft för mig

26 maj - MÖHIPPA

Min vän Sofia ska gifta sig nu i början på juli och jag var medbjuden på hennes möhippa! Vi hade jätteskoj. Sofia blev hämtad i en assnygg Ford mustang ute i Tobo och blev skjutsad i den till station där vi andra väntade. Vi började med lite champange och jordgubbar och gick sedan vidare till MakeUpStore. Där blev först den inte alltför sminkvana Sofia såå vackert sminkad medan vi andra tittade på! Sedan fick vi andra sminka oss själva med hjälp och tips från tjejen som jobbade där.


image355

image356

När vi alla var riktigt snygga gick vi till en park i solen och öppnade nästa champangeflaska och åt lite mera jordgubbar i väntan på vår tur att bowla på
Bowlaget. Vi hann med en drink där inne också. Andra gången jag bowlar och det gick jättebra! Det är ju så kul! Ännu roligare när man kan dricka öl samtidigt. ;-) Efter bowlandet var det en underbar 3-rättersmiddag som väntade.  Gravlaxtartar till förrätt, grillad oxfilé till varmrätt och en fantastisk pannacotta till efterrätt. Vi avslutade kvällen med en sväng på krogen där vi dansade oss svettiga! Hoppas Sofia var nöjd med dagen, jag hade i alla fall riktigt roligt. =)

image357


30 maj - Femkamp på Bergbybanan

Vi var iväg med jobbet för att fira av en kollega som bytt arbetsplats. Riktigt roligt att få prova på massa saker man aldrig gjort. Varit mycket sånt på senaste! ;-) Första grenen var pilskytte. Jättesvårt! Tror inte jag träffade nån på tavlan... Sen gick vi iväg till en bana där vi skulle köra mellan koner så snabbt som möjligt, det svåra var att bilen var felstyrd! Svänger man åt höger så kör bilen åt vänster. Det var roligt, speciellt att titta på de andra när de for iväg långt utanför banan. Ha ha! Det gick ganska bra för mig i alla fall, men ingen av oss hann runt på den tid som de hade satt ut som max... Vi tog rekord i att vara mest värdelösa tror jag. Sen var det lerduveskytte. Jag träffade en! Och det var den enda som blev träffad av allas försök. Riktigt tryck i den bössan. Sist var det två bilgrenar igen. Den första skulle köras på en bana på så nära 40 sekunder som möjligt. Den sista var rally! Runt en bana, mellan koner, så snabbt som möjligt.
Alla bilgrenar var orättvisa för mig eftersom jag är så kort och detta var gamla skruttiga volvobilar där sätet inte gick att dra fram tillräckligt långt för mig. Jag fick sitta i framkanten på sätet varje gång och på den sista bilen tog kopplingen lååångt ner i botten så när jag skulle växla fick jag kasta mig fram för att foten skulle nå ner... Hur som helst så vann jag hela skiten! =) *stolt* Fick en så fin "pokal" och för att inte tala om den stora äran att spöa alla mina ganska mycket äldre kollegor. ;-)


9 juni - 25års fest

Uppåt en 30 pers var bjudna men som valigt (och tur var väl det) så kommer ungefär hälften. Jag bjöd på mat och dryck. Kyckling- och fetaosttårta, ädelostpaj och texmexpaj. Så gott! Till det fanns öl, vin, läsk, bål m.m. Gjorde en riktigt somrig fruktsallad med glass till efterrätt med kaffe och avec.

    


Sen hade jag gett Tove uppgitfen att ordna med lite lekar. Vi delade upp oss i tre lag. Först var det ölprovning där vi fick 7 olika glas med öl och skulle lista ut vilken som var vilken. Supersvårt! Vi hade inte ett enda rätt... De som jag fått för mig var de äckligaste samt godaste ölsorterna hade jag bytt plats på. *pinsamt* Sen var det lite frisbeekastning runt på en bana som man skulle lyckas med på så få kast som möjligt. Pilkastning där bokstäver var utsatt på tavlan. Med de bokstäver man fick ihop skulle man bilda ett ord och längst ord vann. Några av oss spelade även liet kubb senare på kvällen.

  


Det var helt klart en lyckad fest! Jag hade så skoj. Jag, Micke, Stefan och Pernilla blev kvar till sist och satt uppe bra länge. Klockan var väl närmade 5-tiden innan man kom i säng.

image363


17-20 juni - Åland

Jag och min lilla famlij drog lite halvspontant iväg på minisemester. Vi bokade en paketresa genom Eckerö-linjen. Båt för oss tre och bilen t/r, smörgåsbord båda riktningar och en stuga på 40 kvm i tre nätter = 2600 kr! Vi hade jättemysigt, även om stugan kanske inte var så lyxig som vi föreställt oss. det var två sovrum så Embla kunde få ett eget, ett allrum med en extrasäng och matbord och så en kokvrå (med en massa myror i). Toalett hade vi också samt en uteplats med möbler så vi kunde sitta ute och äta. Det var fint väder men blåste lite kyligt hela tiden. Blir väl så ute till havs. Stugan låg så vi hade "sjö"-utsikt men det var en kohage emellan. Embla kikade ut varje morgon och sa "vov-vov" åt kossorna. ;-) En liten badplats var det med och några roddbåtar som hörde till stugorna men det var inget vi utnyttjade.

  


Vi åkte runt och upptäckte Åland lite istället. Gick en sväng på Kastelholms slott, fikade i utkikstornet "Uffe på berget", vandrade runt i Mariehamn, låg och slappade vid stugan och lekte med vår dotter! Ett antal öl gick det väl åt också. Grannarna som bodde i stugan lite längre bort kom över en kväll.

 
  
Nej, ni behöver inte ringa soc... Emblas burk ÄR tom! ;-)


image371
Busungen äter smörgåsbord!


22 juni - Midsommar

Jag jobbade först 11-16 på ackis. Alltid trevligt med lite extra pengar! Det gick jättebra fast jag aldrig jobbat där tidigare. De var så impade och sa att man inte kunde tro att jag inte var ordinarie personal! =)
Sen åkte vi ut på landet där mamma hade Ludde och Lova och mormor och morfar var också där. Vi lekte med barnen, grillade lax och tog det riktigt lungt. Mormor och morfar åkte hem efter maten. Vi satt och drack lite Eckerö-dricka vid brasan en stund innan vi la oss vid 23-tiden. En lugn och trevlig midsommar!   

Ini!

Idag har jag träffat den underbara tösen för första gången! Åååhh så fantastiskt det är med dessa underverk!!!

image351

image352
stolt mamma

image353
minst lika stolt moster =)

Dagen då Ini föddes

...var idag!! 2 juni 2007

Jag satt bara och gapade framför datorn när jag på morgonen läste först på Andreas msn "Idag blir det bebis" och sedan på systers blogg att det faktiskt hade startat! Första värken hade kommit vid halv 4 på morgonen och blogginlägget var skrivet halv 6. Att mamma var på väg för att ta barnen m.m. Varför hade inget uppdaterat mig?? Jag ringer som en tok hem till dom, till mamma, mammas mobil..inget svar... Hann bli lite orolig innan mamma äntligen svarade. De hade åkt in till förlossningen strax efter kl 6!

Det är verkligen sommarens första idag! Strålande sol och varmt. Jag åkte först iväg och tränade men sprang och kollade mobilen då och då ifall Susanna skulle ha ringt. På vägen hem ringer det! 10.06 är lilla underveket Ini född!! En liten flicka på 3225 g och 51 cm lång som redan en timme gammal låg och mumsade tutte. =) En liten tår kunde skymtas i min ögonvrå kan jag lova!

image350
Min underbart vackra systerdotter Ini

Resten av dagen har vi bara njutit av solen och firat Inis ankomst.
Fika ute, kaffe & glass, öl & sol
         

Vad mer kan man begära?
Även om Tasse tyckte det var lite väl soligt:


Nu ska vi snart grilla!