Återbesök på mvc

Skulle vara där redan 8,15. Tur man ändå är uppe tidigt. Allt såg så fint ut och jag hade samma vikt och hb som på inskrivningen!! =) Märker när jag pratar om förlossningen nu vad man ändrar uppfattning fort! Jag skulle bedöma upplevelsen på en skala mellan 1-5 där 1 var hemsk och 5 inga problem. Jag valde först 3 men sa sen att om hon frågat när jag var nyförlöst hade jag garanterat svarat 1. Så vi tog 2! ;-)

Pratade preventivmedel med. Shit va länge sen man höll på med sånt!! Hade själv tänkt på kopparspiral då det låter bra att slippa extra hormoner. Varför vet jag egentligen inte? Mådde bara bra av mina p-piller... Hur som helst så avrådde hon det eftersom jag redan har rikliga menstruationer, de ökade av kopparspiral. Istället skrev hon ut en hormonspiral. Kostar dryga tusenlappen men räcker i 5 år så. Den har bara gulkroppshormon och är p-medlet med lägst dos hormon. Ändå är den lika säker som steriliering så länge den sitter som den ska. För tidigt att sätta in den nu då min livmoder var för liten på grund av amningen, men hon trodde det skulle gå bättre om nån månad. Fick jag tid att bestämma mig med.
Helt otroligt att livmodern nu kan vara för liten för att få in en spiral på 3 cm när Elion låg i den för 10 veckor sedan!
Har hört att det är vanligt att blöda vid insättning av spiral så jag funderade på att vänta tills efter amningen eller när mensen kommit tillbaka för att slippa blöda i onödan. Bm sa att man bara blöder nåt dygn (!) men i broschyren jag fick står det att man kan småblöda i upp till 6 månader! Kan även vara rikligare blödningar om man brukar blöda mycket vid mens... Men så står det också att om man sätter in den under amning så slipper man oftare blödningar över huvudtaget. *beslutsångest* Erfarenheter mottages tacksamt!!

 Har ju inte tänkt skaffa fler barn, åtminstone inte på väldigt länge (ändrar jag uppfattning så tar det ändå lååång tid att övertala Micke om det ens skulle vara möjligt) ändå känns det väldigt ledsamt att tänka på det...

Lösenord

Tror jag lyckats lösenskydda min bilddagbok nu. Hojta om ni vill kunna se alla bilder i fortsättningen! =)

Utmanad

Har nu blivit utmanad av både syster och kusin Lisa så jag får väl skriva nu då...

Fem saker som finns på din Att-göra-lista idag?
1. Lämna Embla hos sin mormor
2. Babysimma med Elion
3. Åka på visning på ett hus åt mamma
4. Äta
5. Amma


Vad gjorde du för 10 år sedan?

Började precis första året på gymnasiet för andra gången... Avslutade Natur efter en termin, jobbade ett halvår och började sen vid den här tiden på Omvårdnad. Gick bara ett år där, sen blev jag Apotekstekniker istället.


Vilka platser har du bott på?
Borlänge
Falun

Uppsala:

Hos mormor i Rosendal

Malma Backe, Valsätra

Hugo Alfvéns, Valsätra

Örbyhus

Bandstolen, Valsätra

Vänge

(Förhoppningsvis snart Skyttorp;-))


Fem saker du skulle göra om du var biljonär?

Skänka till släkten
Resa
Skänka till välgörande ändamål
Bygga mitt drömhus
Säga upp mig på jobbet!


Ångest

Allt känns så himla jobbigt. Föresenad babyblues? Eller bara brist på kolhydrater?

Var till öppna förskolan på förmiddagen. Var hur länge sen som helst man var där men de kände igen oss iaf. Var ju trevligt men Embla blir så dryg efter ett tag. Tar leksaker från andra barn och bara knuffas hela tiden. När jag säger till skiker hon högt rakt ut "dumma dig, mamma!!!" Blir så svettigt när jag samtidigt ska amma och Elion kräks ner hela sig... Väl hemma skulle jag slänga ihop lite mat snabbt men inser att köttfärsen nog är lite gammal. Luktade blä så det var bara att slänga allt i soporna. =( Blev lite stekt ägg, avokado, fetaost och fil med müsli istället. Är nu trött, grinig, ser hemskt ut här hemma eftersom Micke inte riktigt lever idag heller. ;-)

Frågan är om jag ska åka o träna nu och hoppas att det känns bättre efter det eller om jag bara ska softa och åka och köpa en stoor påse smågodis istället!?!

Ensam

Micke ska ut med jobbet ikväll, åkte precis. De ska åka räkbåten och gå på krogen. Kul för dom! Jag är mindre entusiastisk... Har ingen lust alls att vara hemma själv med barnen. Regnet fullkomligt ÖSER ner ute och Embla är redan uttråkad. Elion vägrar sova som vanligt. Till middag blir det rester och på tredje dagen med GI känns det lite extra tungt att inte trösta sig med en stor påse godis heller... Vill bara att det ska vara kväll nu så man kan få gå o sova.

Bilddagbok

elionsmamma.bilddagboken.se


Har man inte så mycket att skriva om kan man ju iaf visa alla fina bilder på mina underbara barn! =) Blir kanske inte så mycket bloggande nu så kommentera gärna i min bilddagbok istället.

Avtryck!

Igår gjorde vi avtryck av Emblas och Elions händer och fötter! Embla tyckte det var jättebusigt att måla vattenfärg på kroppen. ;-) Under foten killades det massor! Jätteskoj! Elion var lite svårare... Handen vägrade han räta ut och han tyckte också det killades massa under foten så han blev lite ledsen. Men fint blev det!




Sparas i deras böcker...

Allt flyter på här hemma som 2barnsmamma. Vardagen har börjat infinna sig då Micke jobbar och Embla går på dagis. Det är två underbara barn jag fått! Elion är nästan alltid glad nu och det känns så skönt! Han flinar så fort man får ögonkontakt.


Glad kille!

Embla börjar dock bli mer o mer svartsjuk tror jag... Tror det blivit så i och med att Micke börjat jobba, då har hon ju inget val än att vänta tills jag ammat färdigt osv. Hon har gått tillbaka till att bli mer mammig igen också. När Elion var nyfödd var det ju bara pappa som gällde! Så det händer att hon slår till, riktar en spark om man ligger i soffan tex, eller tar tag i Elions kläder och drar allt vad hon orkar... Men det är ändå inte så jag upplever det som jättejobbigt iaf. Hon är ju mycket oftare snäll, kramig och gosig med honom. Alla hon träffar talar hon stolt om för att hon fått en lillebror! Dagisfröknarna har fått höra det vid varje lämning och hämtning hela veckan. ;-) "-Jag har fått en lillebror jag, och han är SÅÅ söt!" =) Sen pussar hon på honom.
Hon är riktigt duktig på att vara mamma själv. Allt som jag gör med Elion ska göras med dockorna!


Bära i sjal t.ex.! 

Hon har ju blivit så stor! Är helt blöjfri dagtid nu, funkar även kanon på dagis. Fast bajseriet är fortfarande inte helt bra. Då säger hon till att hon vill ha en blöja, men det funkar fint utan fast man åker bort och när hon sover middag. Hon kan klä sig helt själv med! Fast det blir ju inte alltid så bra..särskilt inte när hon får välja kläder sjlälv...


Då kan det bli strumpor, shorts, klänning och mössa.


Invasion!


Såna här larviga kryp har fullkomligt invarderat min krasse! Såg 12 stycken på ett och samma blad för ett tag sen... De är ganska söta och blad finns det så det räcker så det gör mig inte så mycket men nu kanske det har gått till överdrift?

       
De är ju några stycken om man säger så... Och bajsar gör de med!

Vad gör man åt detta??

Solo

Micke åkte till Kuggnäs igår, kommer hem på söndag. Jag och barnen var till Häverö och sov över till idag. Pappa hade ju fortfarande inte sett Elion och det är såå mysigt där ute. Önskar man tog sig dit oftare! Vi åkte båt och tog ett litet snabb dopp vid badplatsen efteråt. Sen grillade vi lite havsaborre och lax på kvällen.


Pappa & halvsyster


Embla tyckte först att det var lite läskigt men sen släppte det! Hon satt och sjöng och sa att det var jättekul att åka båt. =)


Elion, lika stor som sin flytväst, tyckte det var underbart med båt! Han sov som en stock nästan hela tiden. Mycket sövande gung. Tog en fikapaus även han när det var dags för kaffe och kaka.

    
En liten stund låg och kikade på den fina utsikten iaf. Men efter maten var det bara att sova vidare.


En liten regnskur kom, tur man kan fixa tak!

Natten gick kanon! Embla fick vara uppe till typ halv 11, men så sov hon till halv 9 på morgonen också så det var ju skönt. Idag har det varit lite småstressigt mellan varven att vara själv med båda två men jag har ju inte bara varit hemma o slappat heller så... Åkte från Häverö efter frukost. Hemma åt vi lite lunch, gjorde müsli, planerade mat och åkte och handlade. Sen rörde jag ihop lite kolijox till middag som vi tog med bort till Tenabadet! Fia, Stefan, Linus & Felix var med dit. Så skönt att få ta ett dopp efter en ganska svettig dag. Kom hem igen närmare halv 7 och det såg verkligen ut som ett bombnedslag här... Elion vägrar ju sova som vanligt, men lyckades få dotra att somna före 8 iaf! Så nu är det undanröjt. Fick lite ont i magen av att ha det så. ;-) Är så glad att jag inte är ensamstående!!