Norge! Ja, vi elsker dette landet...

Vi hade en underbar vecka i Norge! Stannade till och med en dag längre än planerat för att vi trivdes så bra. Stugan, som jag hittade på inernet, låg på en camping som hette Sanngrund. Jag hade fått för mig att det var 6 km utanför Oslo men när vi kom fram visade det sig att det var 6 mil. Hoppsan! Men det gjorde inget. Vi bodde såå vackert precis vid älven Glomma (tror att det var en älv).

              

Vi åkte Mickes volvo så vi skulle få plats. Jag körde i stort sett hela veckan men det gör mig inget, jag tycker det är kul att köra bil. Det gick bra trots att jag inte var van med den stora bilen eller att köra automat. =) Sen satt syrran mellan barnen i bak och mamma bredvid mig i fram. Hela måndagen gick åt att åka ner.  
På tisdagen åkte vi in till Oslo. Shoppade lite längs "Karl Johan", kikade på slottet, gick ner till "Akers brygga" och åt glass, shoppade lite mer i centret där.
 
                                       

Några mil norr om campingen låg en sjö som hette Mjøsa. På den gick en båt, Skibladner. Vi hade tänkt åka en tur med den på onsdagen men det passade inte riktigt med tiderna... Istället blev det biltur längs sjön upp till staden Gjøvik. Där åt vi picknick-lunch vid vattnet, strosade lite i stan, kikade på ett glasbruk och handlade lite i chokladfabriken.

84348-44
Förmiddagsfika vid en badplats 

Eftersom vi inte hann med allt vi ville göra i Oslo första dagen så åkte vi tillbaka på torsdagen. Nu parkerade vi på Bygdøy. Där ligger bland annat alla museer. Vi gick på Vikingaskeppsmuseet och Kon-Tikimuseet. Sen tänkte vi att vi skulle komma hem lite tidigare än de andra dagarna och hinna ligga och bada lite men då var det en olycka som inträffat så våran väg var avstängd. Vi fick åka samma väg som vi hamnat på dagen innan när vi åkte lite vilse på vägen hem... ;-) Men det gick ju bra det med!

På fredagen åkte vi in till närmsta lite större stad, Kongsvinger. De hade ett stort shoppingcenter där vi shoppade massor på rean! =) På eftermiddagen låg vi på stranden på campingen och tog det lugnt.

                   

Lördag - hemfärd... =( ...efter att vi stannat i Kongsvinger igen och shoppat yttligare för att bli av med de sista norska kronorna!

Lite annat vi hade för oss:

                   
Hoppa studsmatta

                   
Glufsa mat

        
Kvällsdopp &  vattenrutschkana!




Shoppat!!

Nu har vi kommit hem från Norge. Ska skriva ett inlägg om resan så fort jag har tid. Tänkte bara visa upp vad jag shoppat senaste dagarna! *shoppoholic*

Till Embla
84348-39
Ca 120 NOK för allt!

Till mig själv
84348-40
Ca 820 SEK för allt...

Mamma var så snäll och betalade all bensin på resan så jag och syrran fick ju massa pengar över att handla för...!

Myskväll

I kväll har min lilla familj passat på att ha det trevligt tillsammans innan jag o Embla åker igen! Vi lagade en supergod middag, spelade kubb och myste lite i soffan. Älskar er så!!!


Jag & Embla lagar lite mat


Grillad oxfilé med hemmagjord klyftpotatis, rödvinsås,
stuvade champinjoner och sallad. Ett glas rött till det!



Koncentrerade kubbspelare


Något spännande på TV? :-)


Husvagnssemester

84348-33

Nu har vi bott tillsammans med Pernilla i hennes föräldrars husvagn måndag till fredag denna vecka. Det var en superfin ny vagn som bilden ovan visar, köpt förra sommaren! Den står på Granfjärdens camping mitt emellan Östhammar och Öregrund. Liten men mysig camping. Vi har mest slappat och tagit det lugnt men det har varit en trevlig vecka. Embla stormtrivdes med husvagnslivet, fått massor av uppmärksamhet och sovit bra hela veckan!

Jag hämtade upp Nilla vid 11 på måndagen så åkte vi och handlade mat för veckan innan vi begav oss till campingen. Sen satt vi mest och snackade skit den dagen.

På tisdagen åkte vi in till Öregrund och gick och strosade där. Besökte de butiker som finns, lunchade på "köket" och tog en glass nere på en av bryggorna. Innan vi åkte hem köpte vi med oss lite Alunda Gubbar (jordgubbar). Kl 19 började bilbingon i Norrskedika. Det tyckte Nilla och jag var riktigt skoj, Embla hade en annan uppfattning. ;-) Sitta still i en bil som inte ens är igång? Nä, skulle inte tro det! Vi vann tyvärr inget, men de snett bakom oss tutade tre gånger tror jag... En av gångerna drog de hem POTTAN: 12 000kr!! Kunde inte ens se att de drog en aning på smilbanden, hmm... *bitter* Trots detta, en riktigt mysig dag!

Onsdagen bjöd på strålande sol!! Vi kom inte långt från husvagnen den dagen. Skyllde på att vi blev tvungna att hålla koll på ett par trollsländor som parade sig. Den ena flög efter en stund och vi trodde det var honan som var kvar för att boa åt sina ungar. Några timmar senare var hon död... Måste nog ta en närmare titt på trollsländornas parningsritualer. Massor med färg fick vi i alla fall. Jag brände mig tom lite på magen, brösten och låren... Men det gick snabbt över. På kvällen grillade vi och det blev ett par flaskor ersättning till Embla och ett par glas vin till mig!

Sedan hade vi planerat att åka till Berkinge och bada på torsdagen men vädret tyckte visst nå annat. Inte alls så skönt som på onsdagen, det blåste och var lite molnigt. Vi bestämde oss för att åka in till Östhammar istället och kolla in om turistbyrån hade nå bra förslag på aktiviteter. Det hade den inte... Jag tog Embla i sjalen så gick vi en promenad runt byn och letade lite efter butiker som inte fanns, satte oss en stund på Krutan men åkte sen tillbaka till campingen. Åt våran sallad som vi skulle haft som picknick. Fick lite långtråkigt på kvällen så vi tänkte att vi kunde prova på att ta ett kvälldopp eftersom vindarna lagt sig lite. Badplatsen på campingen var inte så fräsch så vi gick till Sund, ca 10 minuters promenad därifrån. Sandbotten, långgrundt och inte en människa där. Sååå skönt, tyckte jag, Pernilla kom i med fötterna. ;-) Jag hade en Emblas badtermometer med mig och den visade på 22 grader i vattnet. Men jag tyckte tom att det kändes varmare! Embla sov när vi gick men vaknade på vägen dit i vagnen. Ändå låg hon snällt kvar utan ett ljud under hela tiden medan vi badade, torkade och gick hem! Mamma såå stolt!

Fredag - hemfärd. Vi städade, diskade och slappade en stund med en glass i handen. Hade fullt sjå med att tömma slask och toa...men det ordnade sig till sist. En härlig vecka, TACK NILLA!! :-)

84348-32
Nilla & Embla efter lunchen i Öregrund

Dags för semester

Nu blir det paus från datorn ett tag. Hur ska jag klara mig... ;-) Imorgon åker jag och Embla tillsammans med Pernilla ut till hennes föräldrars husvagn. Den står i Granfjärden utanför Öregrund. Ska väl vara borta måndag-fredag är det tänkt. Får se hur det funkar att vara på flykt med Embla. Sov i Dalby en natt här i veckan, det var första gången vi sov någon annan stans än hemma (förutom på BB då). Hoppas på lite svalare väder annars klarar nog inte Emba av att bo i husvagn... Sen är vi hemma i helgen och nästa måndag åker vi till Norge med mamma, Susanna och Lova. Blir borta till fredagen igen. Mickes semester är ju slut nu men han lär nog sakna oss en del ändå! ;-) Han har två veckor till i augusti, då ska vi åka till Härjedalen v 32. Hur som helst, har packat hela kvällen. Så mycket att tänka på att ha med till lillan! Kommer på mer o mer saker hela tiden. Man skulle kunna tro att jag ska vara borta 14 dagar med all denna packning. Pernilla har visst packat en del hon med och så ska vi åka Skodan med vagn o allt... Ha ha, vilken syn vi kommer va!

84348-29
Ha ha ha, packning åt Embla och mig mån-fre!

Första sprutan och bebisfika

I tisdags, på Emblas tremånaders-dag, fick hon sin första vaccinationspruta. Den skyddar mot difteri, stelkramp, kikhosta, polio och hemofilus influenza typ B. Det gjorde ont på henne när de stack och hon började gråta. Jag fick ta upp henne direkt efter för att trösta. Det tog typ 5 sekunder så sov hon! Man skulle kunna tro att det var sömnmedel i sprutan. På kvällen blev hon lite gnällig och varm så vi tog tempen. Den visade 38 grader så hon fick en panodil.


Deckad efter sprutan. 

På förmiddagen dagen efter mådde hon mycket bättre men jag kollade tempen iaf. Den låg på 37,9 så hon fick en panodil till innan vi skulle åka ner på stan för att fika med alla kompisar från familjeliv. Det var supermysigt på fikat. Varmt men fläktade lagom så alla bebisar var glada! Hela 8 stycken var vi denna gång. Satt på filtar i stadsparken. Sååå trevligt!! *me like* På kvällen var Embla feberfri igen.

84348-30
Från vänster i åldersordning: Fia med Frida, Madde med Rima, Sofia med Fanny, jag med Embla, Lina med Lucas, Angelica med Kasper, Helena med Melwin och Cicci med Tuva

84348-31
Bebisar på rad: Melwin, Kasper, Lucas, Embla, Fanny, Rima och Frida (minstingen Tuva ammades för tillfället)
 

Vår duktiga dotter!

84348-27

Igår gjorde Embla mycket för första gången. Hon skrattade högt när jag busade med henne! Micke satt bredvid i soffan och vände sig förvånat om "var det hon som lät??". Vilket underbart gulligt litet skratt. Jag blev så glad att jag gjorde nåt glädjetjut, då blev hon lite rädd och sen ville hon inte skratta mer... ;-)

Sen låg vi på golvet och lekte lite. Hon vände sig ett par gånger från mage till rygg. Det har hon ju gjort förut men det var första gången pappa fick se det. Jag sträckte fram en skallra åt henne och då tog hon den faktiskt! Första gången hon greppade något.

Första gången hon fick "gå" barfota i gräset:
84348-26

Och första gången hon satt i hoppgungan. I den stormtrivdes hon! Vi hängde den ute på altanen och la en massa leksaker runt om henne. Det sägs ju att de är glada, nöjda och belåtna när de jollrar. Det gjorde hon hela tiden i gungan. Första gången hon pratar och jollrar för sig själv oxå! Tidigare har hon bara gjort det när man pratat med henne.
84348-25

Farlig bakning

Igår var jag så huslig att jag bakade lite bröd. När jag skulle ställa in plåten såg jag att jag glömt ta ut ugnsgallret så jag la det på diskbänken medans. Jag glömde visst ganska snabbt bort att jag inte tagit ut det förrän ugnen var varm så jag råkade luta mig mot gallret! Första tanken var att "oj, vad diskbänken var kall". Men en tiondels sekund senare fattade jag att det var gallret som var VARMT. Jag satt med en kylklabb inlindad i en handduk ganska länge efter, tror det hjälpte en del faktiskt. Idag känns det knappt, men det syns!

84348-22

Ha ha, man ser tom små prickar där "gallerstängerna" går upp.
Närbild:


Men resultatet blev väldigt lyckat iaf!
84348-24
MUMS!
Frukosten idag med det hembakta brödet, nyplockad sallad från landet, paprika, melon och en av mina goda fruktdrycker. Idag blev det:
2 dl yoghurt
1 dl lättmjölk
1 banan
lite frysta hallon
1 msk solrosfrön

Imorgon ska jag göra med egenodlad rabarber och melon. En annan favorit är med apelsin, passionfrukt och citronsaft.