Träningstokig?

Sen jag började på friskis & svettis för drygt en månad sen har jag ju gått tre gånger i veckan. Bestämde mig i förra veckan att det skulle bli varannan dag istället, så då blev det fyra dagar den veckan. Nu känns det ändå inte som det räcker! Jag skulle helst vilja träna VARJE dag, får liksom lite abstinens de dagar jag inte tränar... Trots att jag ändå varit ute på två promenader om dagen sen det blev så fint väder! Vad har hänt med mig? Det tråkigaste är att jag får så himla ont i knäna efter träningen så jag borde nog inte gå oftare än jag redan gör.

Jag har nog varit mammaledig för länge nu. ;-) 

image287 

Vår, utveckling & magsjuka light

Underbara väder! =) Idag har Embla fått leka lite i parken för första gången. Hon blir så arg på sina skor som hon måste ha när vi är ute. När man måste dra ena benet under magen för att kunna ta sig framåt blir det väldigt klumpigt med skor! Hon sitter mest o skriker tills jag tar av dem, då far hon runt för fullt och skitar ner sig här på framsidan. (Hon är i akut behov av utomhuskläder! Tur hon fyller år snart.) Det finns ju så mycket att utforska utomhus. Så länge hon går så är det okej med skorna i alla fall men då får man ju gå med henne överallt. Vi gick ner till lekparken på gården. Där kunde hon hålla i klätterställningar och sånt och gå runt. Åkte lite rutschkana och plockade massa i gruset!

Kom på några saker till att nämna om hennes utveckling. Hon vinkar massor. Så fort nån går förbi eller om man börjar ta på sig kläder så vinkar hon! Hon säger "ta-ta" (tack, tack) om man ger henne något eller om hon ger bort nåt. Nu har hon tagit nytt rekord igen, gick 7 steg alldeles själv igår! Det är mycket hon vet att hon inte får göra, men gör ändå förstås. När hon tex kastar mat på golvet så tittar hon busigt på mig och ruskar på huvudet. Ger man henne en telefon så sätter hon den mot örat. Hon kan så mycket min lilla gumma. 

image286  

Magsjukan var en lättare variant än de hon haft tidigare. Kräktes bara de 4 gångerna i söndags och sen fick hon feber på kvällen. Hade dryga 39 grader hela måndagen men sen har hon varit bra. Äter dåligt, lite lös mage och är gnällig men det tar jag gärna bara hon slipper kräkas mer! Jag har aldrig hört talas om så mycket magsjukor som denna vintern och det verkar nästan bara vara de små som drabbas. Var och varannan unge jag känner har haft 1-3 magsjukor var under vintern! Hoppas allt detta försvinner tillsammans med vintern.

Klädbytardag & mera magsjuka

Idag var det klädbytardag i Tiundaskolan igen! Det är väl ingen som missat mitt brinnande intresse för barnkläder? Såå kul att gå där och leta efter billiga, fina kläder och hoppas på att hitta några fynd. Här är lite bilder av mina köp:

              

    

Köpte även lite som jag ska sälja dyrare på tradera;-) Bamse, Snoopy, Barbie och cammo-kläder brukar man ju kunna få lite för :



Det blev 19 plagg + ett spjälskydd för 245 kr! Har länge tänkt att det skulle vara bra att ha ett extra spjälskydd hemma och har flera gånger tänkt åka till Ikea och köpa men det har inte blivit av. När hon varit så mycket magsjuk och kräkts ner skyddet har hon sovit så dåligt eftersom armar och ben åker utanför hela tiden. Fick användning av det nya skyddet direkt när jag kom hem...

Embla är magsjuk IGEN! Hon kräktes tre gånger på förmiddagen och en gång på eftermiddagen med. Tredje magsjukan på två månader... Såå synd om henne!!

Drygt en vecka till 1-års kalas!

Inte klokt att hon redan blivit så stor! Men det märks på henne att hon blivit äldre. Hon förstår så mycket och kan så mycket. Hon har sen en tid lärt sig att ruska på huvudet när man säger "nej" eller "ajaj". Igår när hon inte ville gå upp ur badet så ruskade hon på huvudet när jag sträckte fram händerna åt henne. Då märks det att hon förstått innebörden av ordet!

"Titta" säger hon, hmm ja..hur många minuter är det på ett dygn? Så många gånger om dagen ungefär. ;) Det är det första som kommer ur munnen bara man trycker ner hennes dörrhandtag på morgonen, man hinner inte ens komma in i rummet! Så pekar hon på precis allt och ingenting och säger "titta", "dä" eller "titta dä". Jag tror det är lite av nyfikenhet att hon försöker lära sig mer, när hon pekar på saker så säger jag ju vad det är för något. Sen är det ju väldigt roligt att använda det ord man kan också. Hon säger även "uuuhhj" (= oj) och ibland "mamma". Lite svårt att veta om det är mig hon menar, ibland funkar det att peka när man frågar efter mamma eller pappa men långt ifrån alltid. Hon kan också peka på lampan, Tasse, sin fot och strumpan när man frågar efter det. Hon kan säkert mer men det var vad jag kom på nu.

Hon går ett par steg utan stöd varje dag och som mest har hon tagit 3 steg. Om hon ska mellan möbler och så kan hon släppa och gå utan stöd korta bitar. Längre sträckor eller om man har bråttom funkar det bäst att krypa, på hennes egna lilla vis då. Hon ställer sig upp utan stöd och behöver inte hålla i sig alls så länge hon står still. Där har hon blivit riktigt stadig senaste veckan bara. Hon har lärt sig att styra när hon går med sin nalle puh-bil eller drar andra saker framför sig, så länge det inte är för tungt. Förut fick hon lov att gå runt och gå från andra sidan bilen när hon kommit till en vägg men nu bara drar hon runt den så hon kan fortsätta. Det är väl för att hon blivit så stadig på att stå som det går bra att göra så nu.

Hon har fått sin första kindtand, nr 7 i ordningen. Där nere har hon fortfarande bara 2 stycken, uppe alltså 5 nu. Det gör att hon lättare kan äta det mesta. Klarar ganska stora bitar nu med mer tuggmotstånd. Hon har ju nästan alltid ätit av våran mat, mixad eller mosad. Nu räcker det med att skära i lite mindre bitar så plockar hon i sig. Det mesta är gott! Färgglad mat går först, oftast grönsakerna, sen köttbitar och sist potatis eller liknande. Hon äter i stort sett alla sina måltider själv eftersom hon tröttnar så fort på att bli matad. Det tar sin lilla tid, speciellt eftersom hon äter så mycket också! Hon kan, och tycker det är roligt, att äta med sked eller gaffel. Fast lite svårt är det allt än så det blir mest till att ta med händerna. Det är sällan hon får upp något på skeden och när hon väl får det så hinner det oftast ramla av innan det når munnen. Med sin nya gaffel vad det lättare. Hon lyckas ganska bra med att få fast nåt på den och då satt det kvar hela vägen till munnen med. Dricka själv har hon gjort länge, ur spillfri mugg då såklart. (Hon har aldrig fått ur flaska till maten, bara ersättning och välling). Nu har hon börjat få mjölk till maten då och då med.

Sömnen är det lite si och så med. Oftast går det bra och hon sover ca 19.30-7.30. Kan vara lite svårt att somna ibland men absolut inget jag klagar över. Sover hela nätter då och då men vaknar oftst 1-2 gånger och somnar snabbt om. Tror hon har hamnat i nån seperationsfas nu på sista tiden dock... Hon skriker som aldrig förr när man lämnar rummet. Men det har ändå inte tagit så lång tid tills hon somnat. När det blivit så på nätterna har ½-1 flaska välling fått henne mer sömnig.

Hon är vildare och busigare än nånsin! Kan bli så sprallig och uppspelt, skrattar helt hysteriskt och tar gärna egna initiativ till att leka tittut eller busa. Råkar man lämna toadörren öppen tar det inte lång stund förrän hon är där och hittar på bus... Ex:
 
    
    


Vi kan inte ha den stängd jämt heller eftersom katterna måste kunna gå på lådan. Hur löser man det??
Embla är dessutom världens gosigaste, keligaste och kramigaste!! Inga ord kan beskriva den otroliga kärlek jag känner för mitt barn. Vad vore livet utan henne?! MAMMA ÄLSKAR DIG!!!

image278
(smygreklam www.sululo.se)

Till våren

Förlåt. Så ohövligt av mig att inte ha städat tills du skulle komma. Men nu är fönstrena putsade, det är dammtorkat i alla vrår, golven dammsugna och våttorkade, mattorna vädrade och skakade. Om du bara kommer tillbaka och ger lite värme igen så kan vi ordna fint på altan och kanske snart fixa fint med blommor så även sommaren kan känna sig välkommen. Hoppas du snart återvänder för att stanna!

image274
Embla gillade vårvädret. Slippa overallen och så får man ju så snygg frisyr av nya vårmössan! ;)

Vikten

Nu har jag varit tre veckor i nystarten, men har fuskat massvis. Inte till en början men när vågen bara visar + så tappar jag motivationen mer o mer... Första veckan gick jag upp 0.9 kg, andra veckan +0.9 kg igen och tredje veckan -0,4 kg. Då hade jag ändå fuskat mest det sista veckan med galiano hos Pia, en halv påse pommes på söndagen, bakade ananaspaj mitt i veckan m.m. Sen har jag varit jätteduktig med träningen faktiskt! Köpte ett årskort på friskis & svettis och har gått tre pass i veckan. Förra veckan åkte jag även och simmade en dag och sen är vi ju ute o promenerar nån timma varje dag med. Har blivit ännu mer när det var så vackert vårväder!

Jag ligger ju i alla fall på nästan 6 kilo minus fortfarande så jag är inte så himla missnöjd. Så länge jag tränar så här bra så!

EFTERLYSNING

Har någon sett min bäbis??

För ett år sedan vet jag att hon låg i tryggt förvar i min mage. Jag vet inte riktigt när jag såg henne sist men jag upptäckte att hon var borta idag är det istället var den här stora tjejen som fastnade på korten...

84348-271

84348-273

Tjejfest

I lördags var jag på tjejfest hos Pia. Vi hade fruktansvärt roligt! Det var jag, Pia, Sandra, Hanna, Tove och Jenny. Vi åt först en supergod 3-rätters middag som Pia lagat. Toast skagen, kycklingpasta och marängsviss.

 
   


Runt 11-tiden åkte Jenny, Hanna och Tove hem. Men vi andra festade vidare, spelade spel och hade hur trevligt som helst ända fram till 5-6 på morgonen! Det var den roligaste festen på väldigt länge trots att vi bara var tre brudar, kanske därför. Det gick åt ca 6 liter vin, 1 flaska galiano och nån irish coffee slank ner med.

     


Kan ju säga att man var rätt seg på söndagen men mådde aldrig dåligt som jag trodde jag skulle göra. Det var helt klart värt att förstöra en hel dag! ;)

BVC

I natt kräktes hon inte, men jag törs inte ropa 'hej' förrän det gått två nätter nu. Väntar i alla fall med att ringa bvc eller någon läkare. Förhoppningsvis är det över nu!

Har ingen vidare lust att ringa bvc heller. Våran bvc-skötersta är inte den bästa och jag litar mycket mer på sjukvårdsrådgivningen. Där kan man ha otur att komma fram till någon dålig som igår men på bvc är det alltid samma dåliga... Hon är världens snurrigaste. Det gäller att själv ha lite koll på vad som ska göras när man går dit så att inget blir fel. Alla här ute på landet har ju samma sköterska och jag har flera exempel på där det kunde gått illa. Till exempel när grannen var där med sina tvillingar. Hon hade farmor med sig för att få lite hjälp. När hon kom in med första pojken hade sköterskan hämtat vaccin och börjat göra iordning. Therese fick påpeka att de faktiskt fått vaccinet förra gången de var där! -Ojdå! Tänkt om farmor hade gått in med andra pojken först, hon visst ju inte vad som skulle göras... En annan tjej härifrån höll på att få fel vaccin. Sprutan skulle precis ges när hon upptäckte det!

Embla har ju varit dålig mer eller mindra hela vintern så jag har ju haft rätt mycket kontakt med bvc. Hon säger aldrig något jag inte redan vet och är väldigt osäker på det mesta. -"Vi avvaktar och ser", är nog hennes favorit.

Vad kan det vara??

I helgen åt hon lite mindre än vanligt, på söndagen var hon lös i magen och sen natten till måndagen så kräktes hon ju två gånger. Sedan har hon mått bra på dagarna, varit bra i magen också men kräktes en gång till natten till tisdag. Hon har inte haft nån aptit men är annars som vanligt. Natten till onsdag var kräk-fri och jag trodde det var en magsjuka som nu var över. Men så kräktes hon i natt igen... Jag ringde sjukvårdsupplysningen nyss men de hade ju inget svar på någonting.

Det låter inte som magsjuka så de tyckte inte vi behövde hålla oss inne, det var helt okej att åka till öppna förskolan idag. Då skulle hon ha kräkts mer per gång, inte bara en gång per natt. Jag sa att vi uteslutit laktos i hennes kost hela veckan i fall att hon skulle vara känslig mot det, men det tyckte hon var onödigt. Det låter inte som att hon skulle vara känslig mot något i kosten. Då skulle hon haft problem med magont och diarré och eftersom kräkningarna inte heller slutat än så kunde vi börja med mjölk igen.
-Så du har ingen aning om vad det kan vara då? frågade jag.
-Nej.
-Ska vi bara avvakta?
-Ja, se till att hon dricker mycket och håll koll på hennes allmäntillstånd. Skulle det fortsätta får du kontakta bvc.


Here we go again...

Vaknade i natt av att Embla grinade. Kommer upp och känner stanken från hennes rum innan jag ens öppnat dörren. Jaha...kräk i hela sängen... =( Hon hade även bajsat. Efter att jag tvättat av henne och bäddat rent i sängen kommer ett lass till. Jag hinner precis fånga upp det i pappret jag hade i handen. Hon somnade till slut om efter nån timmes skrik och sov till kl 6. Då vågade jag ge en halv flaska välling som hon slukade. Hon var så hungrig stackarn! Det gick bra och nu sitter hon och äter frukost. Hoppas för allt i världen att det bara var något tillfälligt!!!


Non Sequitur

84348-266