Tränat!

Drog iväg på ett baspass ikväll. Såå himla skönt att träna igen!! Har längtat massor! Det gick jättebra. Vilken skillnad från de senaste träningarna. ;-) Hade bättre kondis nu trots att jag typ 8 veckor sen sist. Men det är klart det är lite drygt med över 10 kilo extra att hoppa runt med plus en färdig bebis i magen (var i v 37 sist). Så skönt att kunna göra övningarna på magläge, kunna hoppa och kunna korsa armar och ben utan att en stor mage är i vägen!

Lämnade två skikande ungar när jag åkte och kom hem till en sovande Elion och en stoor kram från en superglad Emblis! =) Riktigt skönt. Fast det var jobbigt att åka... Elion hade inte sovit på nåt på 4 timmar och var övertrött. Somnade när jag ammade innan jag åkte men vaknade ju förstås när jag la honom i vagnen. Micke ringde precis när jag kom fram och jag var bra nära att vända då han skrek helt hysteriskt och hade gjort sen jag åkte, men så somnade han visst medan vi pratade. Och sover fortfarande!

Annars har det mest varit bad i värmen. I förrgår var vi till Tenabadet (strax före Vittinge) med Tony och Charlie och igår till Siggefora med Tove, Malin & Carina med familjer! Embla plaskar i sin sköldpadda varje dag med. Så härligt! Gillar värmen även om det är lite jobbigt för Elion och svårt att sova på nätterna...



Hihi! Livia softar, Elion mindre nöjd... ;-)


Världens sötaste bebis!!! <3

Sommar

Jag blev bra i halsen efter bara nån dag med pencillinet. Nu däremot när det bara är en dag kvar att äta så känner jag av halsen igen och framförallt gör det ont upp i örat på samma sida. Mycket skumt...

Senaste veckan har det mest varit slappande i solen (så mycket slappande som det kan bli med två barn). I onsdags började Micke jobba igen så jag tog med mig barnen ut till mamma i Dalby. Vi åkte till Björk och badade och grillade lite kyckling på kvällen. *myys* Vi sov över och hela torsdagen sprang Embla naken och lekte och badade i poolen. Önskar verkligen att vi hade hus! Tänk om man kunde ha så varje dag nu när det är så här varmt. Och äta massa goda färska bär direkt från busken!


Sommartjejen! Ramlat och fått skrapsår på näsan, blödit näsblod, ätit körsbär så det kladdat överallt & med stora sönderkliade myggbett lite här och där. ;-) (Ja, vi ska försöka ta henne till en frisör snart med!)


Elion gillade också att vara på landet. Första leendet på bild!

Vi har köpt en ny vagn med! Har sålt Modin som Embla hade är hon var bebis så vi har ju bara haft hennes Scooter sen hon var 6 månader. Köpte en Phil & Teds innan Elion föddes. Tyckte det var himla smart med en syskonvagn som även gick att använda som enkelvagn eftersom jag inte visste hur mycket de skulle behöva åka vagn tillsammans. Elion har hatat vagnen från första början och inte har de åkt tillsammans i den mer än på prov heller... Kanske blir det bättre när han kan sitta så vi kan flytta ner syskonsitsen, men jag vet inte om vi egentligen behöver nån syskonvagn. De få gånger Embla behöver vagn kan hon ju åka sin scooter så kan jag ju ha Elion i sjalen. Får se om vi säljer Philen... Kan behöva pengarna med!
Hur som helst så ville jag ha en "vanlig" vagn för att testa om Elion skulle gilla det bättre. Det är ju trots allt väldigt smidigt att kunna lägga honom i en vagn! Vi hittade en gammal (03) Emmaljunga på blocket för 700 kr och tänkte att det kan ju duga till att ha så länge. Micke åkte dit och prutade ner den till 600 kr. Bland de bästa köpen vi gjort! =) Elion sover bra i den och jag är supernöjd.


Premiärturen! 


Se så nöjd



Akuten

Igår hade jag till och med svårt att äta för det gjorde så ont i halsen. När jag kände febern stiga igen i natt så bestämde jag mig för att ringa vc när jag vaknade. Sen mådde jag ändå ganska bra på förmiddagen så jag tvekade väldigt hur jag skulle göra. Tänkte att jag har ju ändå frikort som jag måste passa på att utnyttja innan det går ut i början på augusti och det skadar ju inte att ringa och rådfråga. Sen är det ju helg så det vore ju skönt att få det gjort innan om jag skulle bli värre.
På telefon sa hon att det verkligen lät som något som behövdes kollas upp och hon ordnade en tid på närakuten kl 14.30. Läkaren där kikade snabbt ner i halsen och kände lite utanpå. Sen sa hon att det var en självklar halsfluss, det behövdes inte ens tas nå prover på det. Så jag fick pencillin för 10 dagar. Var tydligen extra viktigt att sätta in det när man hade en liten bebis, så inte han blir smittad. Är såå glad att jag ringde!! Inom ett par dagar är iaf smärtan borta!

Elion har varit mycket bättre senaste dygnet. Kanske han behövde lite lugn o ro utan storasyster? Läste detta på sjukvårdsrådgivningen:
"Barn som skriker mycket kan få för mycket stimulans, bland annat därför att man försöker trösta barnet på många olika sätt. Om man kan se till att barnet får mindre intryck och dessutom får vara lite mer i fred kan skrikigheten avta."
Vi har ju varit ute och flängt en hel del med så han kanske helt enkelt bara har fått för mycket att ta in? Ja det är ju omöjligt att veta varför han skriker... Är väl bara att gilla läget kanske. Det går ju över.

Tre timmar tog det hos frisören igår. Hade gått jättebra med Elion! Han hade varit vaken men glad nästan hela tiden. Micke åkte upp till sin farmor och väntade där. 70 ml ersättning hade han druckit, så det funkar ju med det med. Smidigt att ha med sig när inte jag är med. Blev inte så stor skillnad på mitt hår men riktigt skönt att få bort det slitna och färga i utväxten. Lyxigt att få sitta och bli ompysslad lite med!

Embla hade sovit helt otroligt bra hos farmor, från 19.15 till 8.30!  Hemma sover hon ca 20.30-6.00 nu för tiden. Hon verkade ha skoj där iaf, men jag saknar henne samtidigt som det är riktigt skönt med lite vila! Själv gick jag upp 9.30.

Idag har vi fått flera leenden från vår lilla son! =) Tyvärr inget som vi lyckats fånga på bild än men det kommer nog snart.

 

En annan bild på Pysen

 Syskonkärlek


Lite jobbigt nu...

Jag är sjuk igen. =( Vaknade med feber och skitont i halsen igår. Är så jobbigt att vara sjuk när man har en liten bebis att ta hand om. Inte blir det lättare när man har en skrikbebis som vi har heller... Han skriker i stort sett all sin vakna tid nu. Man känner sig så himla maktlös! Vet inte vad som är fel. Han sparkar med benen precis som att det skulle vara magen han besväras av, sen småbajsar han hela tiden. Vi får byta blöja typ varje timme, ibland oftare. Men det är ju oftast inte mycket alls i blöjan men han är jätteröd så jag vill ju få bort det direkt. Han kräks hur mycket som helst med... Det gör att jag helst inte vill amma hela tiden heller, som han ändå oftast blir lugn av, för en stund i alla fall. Han somnar nästan alltid vid bröstet så då blir det svårt att rapa honom också. Vi har kört med minifom den här veckan men det verkar inte fungera. Ska köpa Sempers Magdroppar imorrn, se om det har någon effekt.
Igår sov han nästan hela dagen, vilket inte är likt honom. Undrar om han påverkas av att jag är sjuk?

Micke är och lämnar Embla hos farmor i Örbyhus. Hon ville rå om Embla ett par dagar så vi tyckte att det kunde passa bra nu när dagis är stängt. Åh saknar henne massor redan!! Men det ska bli skönt med, framförallt att få sovmorgon! Jag har tid hos frisören idag med. Med hjälp av värktabletter (vilken fantastiskt uppfinning!) så ska jag nog orka mig dit. Hoppas det går bra för Micke att ha Elion medans. Tar ju lite tid eftersom jag alltid färgar håret med. Han får väl gå runt med honom i sjalen, då brukar han sova bäst. Så kan han ju komma in med honom om han behöver ammas. Annars tar han flaska med. Vi provade imorse. Pumpade lite från ena bröstet igår när Elion sov och mina bröst plötsligt började spruta mjölk! Fick ur 100 ml, mer än vad jag lyckades med sist.

"Jag älskar..."

Det är Emblas nya favorit-uttryck. Allt hon gör som är kul säger hon så om! Jag älskar att cykla, jag älskar att skutta, jag älskar att vara ute, jag älskar att bada... Låter så gulligt. =)


Här är tokfia i den supersöta baddräkten jag nog glömt tacka mamma för. Tack tack!!

Jag är äntligen frisk från mjölkstockningen. Hade feber tisdag och onsdag, sen kom den tillbaka på kvällen på torsdagen. Fredag började det kännas bättre, men det har varit knöligt i bröstet ändå tills idag. Det bästa var massa massage och speciellt i en varm dusch! Sen har Elion gjort sitt genom att snutta en massa. Upp o ner en del, skulle visst vara bra.


Förlossningsberättelse

Det är torsdag 19 juni och dagen före midsommarafton. Jag har varit i full gång precis hela dagen. Lämnat Embla på dagis, dammsugit, torkat golven, städat toan, bakat en midsommartårta och toscakaka. Innan toscakakan funderade jag på om jag skulle lägga mig och sova en stund innan jag hämtade Embla eller baka lite mera, valde ju det senare vilket jag sedan fick ångra lite. ;-) Strax innan jag gick, vid ca 14.10 fick jag en första värk som gjorde lite ont. Sen kom det igen 14.30 och sedan fortsatte det med ca 10 minuter mellan. Kände ganska snabbt igen känslan, men eftersom jag inte haft nå förvärkar alls så visste jag ju inte om det skulle sluta när som helst. Micke ringde när jag bara fått en 3-4 stycken och jag sa redan då att det kanske var på G nu, men att det var lugnt att han åkte och tvättade bilen först som han tänkt. Embla fick titta på Mora Träsk och jag började ganska snabbt längta efter att Micke skulle komma hem så jag fick ta en dusch för att se om det blev bättre av det, eller kanske få sova lite så jag skulle orka.

 

Värkarna blev bara tätare och gjorde mer ont allt eftersom tiden gick. Tog en lång dusch när Micke kommit hem. Ringde mamma vid 16-tiden och förvarnade. Vi kom fram till att hon skulle hämta Embla även om jag fortfarande tvekade lite om det verkligen var på riktigt. Vi skulle ju ändå fira midsommar tillsammans i Hammarskog/Dalby dagen efter. Vid 18 kom hon. Nu gjorde det så pass ont att jag fick stå och koncentrera mig på andning under värkarna. 4-5 minuter mellan. Jag lägger mig i sängen och försöker sova lite, är ju helt slut redan efter att varit uppe sen kl 6. Värkarna blir glesare då igen, ca 10-12 minuter. Men de gör ont så jag får ställa mig upp varje gång de kommer och det är riktigt jobbigt att resa sig när värken just börjat. Dessutom ville jag ju få tätare värkar så jag gav upp att försöka sova efter nån timme. Så fort jag är uppe och rör på mig så tätnar värkarna igen.

 

 

Jag ringde förlossningen vid 23 för att höra vad de tyckte jag skulle göra, försöka vila eller röra mig mer för att sätta igång det hela? De sa att jag kunde försöka vila om det gick, annars var det bara att komma in när vi ville. Provade att lägga mig på soffan efter det men fick en värk direkt som gjorde såå ont!! Då ville jag genast åka in men sen kom några mer hanterbara värkar så då kändes det onödigt. Sen höll det på så ett tag, att vissa gjorde outhärdligt ont och vissa var helt okej. Inte så regelbundet heller men ca 2-5 minuter mellan. Vi packade i ordning det sista och jag sa att vi kan väl iaf åka in och se om det hänt något men ändå vara inställda på att åka hem igen.

 

00.30 är vi inne, bilresan gick riktigt bra. Förra gången gick det i rekordfart in men den här gången ville jag helst att han skulle stanna när värkarna kom, åtminstone köra väldigt lugnt. I väntrummet hittar jag en ganska bra ställning, att sitta på huk när värkarna kommer. Så i intagningsrummet fick jag sitta på en stol med CTGn. Så skönt att slippa ligga på britsen! Undersökningen visar sen att jag är öppen 3 cm. Bm föreslår att jag kan ta ett bad innan vi får ett förlossningsrum. Det tycker jag låter jättebra! Fast det var inte så skönt som jag trodde. Ligga gick ju inte så jag satt med benen i kors och lutade huvudet framåt mot kanten. Men varje värk gjorde ju skitont och kände mig väldigt negativ helt plötsligt… Ingen ställning var längre bra så värkarna kunde kännas hanterbara. Bm var in ibland och kollade hjärtljuden på bebis. Jag började gråta när jag berättade för henne hur uppgiven jag kände mig. Det gjorde såå ont och skulle bara bli värre. Hon tröstade bra och sa att vi skulle fokusera på varje värk för sig, varje värk tar oss närmare. Jag var såå trött redan när vi kom in och ett varmt bad gjorde det ju inte bättre. Efter 1 timme ville jag komma upp. Klockan är då ca 2.

 

 

Härifrån har jag inte så mycket klara minnen och tiden hade vi ingen koll på alls! De klockslag jag skriver är taget från journalen. Vi fick komma till ett förlossningsrum och nu var det plötsligt skönt att få ligga i sängen. 2.30 är jag öppen 4 cm och jag börjar med lustgasen. Men jag kan inte påstå att den är så underbar som man hört om. Jag trodde knappt den var på. Inte klarade jag av att hålla i masken heller så det fick bm, undersköterskan eller Micke göra. Man blev ju tvungen att trycka så hårt för att få vakuum och då kändes det som jag höll på att kväva mig själv. 2.40 får jag en värk och jag hör en liten smäll och känner att vattnet går. Så coolt att få uppleva det. Bm undersöker det noga och säger att bebis har bajsat i vattnet. Det är första gången jag får tanken att, ”jaha nu blir det snitt igen”. Det kommer fler såna kan jag lova. Men bm säger att det inte är någon fara men hon vill ändå sätta en skalpelektrod för att ha bättre koll på hjärtljuden så bebis mår bra.

 

Vid 3 börjar bm bli fundersam för att min mage ser konstig ut under värkarna. Hon tror att det är min urinblåsa som är full och vill försöka tömma mig med kateter. Det gör riktigt ont och hon har lite svårt att få dit den. Men det kommer nästan inget urin alls så de ringer efter en läkare som får undersöka så att det inte är livmodern som håller på att brista där jag tidigare är snittad. Det är ovanligt men händer då och då. Jag blir livrädd! De trycker och grejar på magen och frågar om det gör ont och det gör skitont. Andra gången jag känner mig säker på snitt igen. Men läkaren säger att allt ser bra ut.

 

3.30 är jag öppen 6 cm och de sätter nu elektroden och en inre värkmätare för att se så vilken styrka det är i mina värkar. Nu gör det så ont att jag tror jag ska dö!! Jag är så himla trött också. Micke sköter lustgasen utmärkt. Han ser på värkmätaren när en värk är på gång innan jag ens hunnit känna det och trycker dit masken. Jag kramar hans hand stenhårt, eller den hand jag snabbast fick tag i, ibland var det kanske barnmorskans eller sköterskans.

 

4.30 skriker jag efter epiduralen trots att det var mitt största mål att klara mig utan denna gång… Jag skiter fullständigt i om det inte kommer gå vaginalt, säger att de gärna får skära upp mig på en gång bara det här tar slut!! Det tar lite tid innan narkosläkaren kommer och lyckas få dit den. De hämtar till och med bricanyl för att stanna av mina värkar för att han aldrig hinner få dit den mellan mina täta värkar. Men han lyckas innan de hinner ge mig det iaf. Han skyllde på att han var trött så här mitt i natten…betryggande. Det tar lång tid innan jag känner av någon effekt av EDAn. Till slut så avtar smärtan en aning så det blir lite mer hanterbart men jag känner fortfarande av alla värkar. Jätteskönt eftersom jag sist blev helt bortdomnad av den och inte ens kunde stå på benen. Trodde ju att det skulle bli lika denna gång och för tredje gången tror jag att det kommer bli snitt såklart. Jag är nu öppen 7 cm så det går långsamt men framåt iaf… Hoppades på att få sova en stund nu men det fick jag minsann inte! Nu måste jag upp och stå, säger bm. Står och gungar lite med gåbordet.

 

6.00 är jag öppen 8 cm. Frågar om jag inte kan få prova på bollen som jag hört ska vara så bra för att få huvudet att komma ner. Sitter på den bra länge. Det kändes bra. Tog det tid mellan värkarna så var det bara att studsa lite så kom en värk. Sen var det personalbyte. Bm sa att det var ju synd att jag inte hann studsa ut bebisen innan hon gick hem. ;-)

 

    

 

7.30 är jag fortfarande bara öppen 8 cm och de sätter in värkstimulerande dropp. Jag står en stund igen men sen säger de att jag får ligga och försöka sova lite om jag vill. Lycka!! Jag ligger på sida och slumrar lite men vaknar till av varje värk. Sen kommer de in och säger att bebis inte gillar att jag ligger på sida. Får prova lite på rygg och lite på andra sidan men vi inser att bebis vill att jag ska stå upprätt.

 

    

 

8.45 har jag öppnat mig till 9 cm och en timme senare äntligen 10 cm! Trodde att krystvärkar ska komma igång ganska snabbt efter att man är helt öppen så när tiden bara gick och jag inte kände någonting trodde jag återigen att akutsnitt var nära. När jag dessutom får feber vid 11.30 liknar det alltför mycket förra förlossningen. Under tiden skiftar jag mellan liggande, gåbord och boll. Men vid 12-tiden känner jag mig väldigt bajsnödig och inser att det nog snart är dags att krysta ändå. Jag fick inte gå och bajsa så det kom ut en del under tiden… Men det var inget jag direkt brydde mig om. Känner inga riktiga ”urkrafter” som man hört om men bm säger att jag kan krysta, håller sina fingrar där nere och säger att jag ska försöka trycka bort dom. Jag ber dem ta bort epiduralen här nån gång med. Jag får sitta på pallen lite också under krystvärkarna. Provade att stå på knä i sängen med. Men bäst kraft fick jag när jag låg på rygg och kunde ta tag runt mina lår och trycka på allt vad jag orkade. Fick hämta luft en gång under varje värk och sedan fortsätta trycka på. Jag tog verkligen i allt vad jag orkade och de lät väldigt förvånade över hur mycket styrka jag hade efter så lång tid, men så kanske de säger till alla för att peppa?! Mot slutet hann jag hämta ny luft 2 gånger under samma värk fast det var inte mycket kraft kvar då. Micke säger vid varje värk att ”nu kommer den” och det gör att jag trycker på lite extra, även om jag blir lika förbannad varje gång när det inte alls var så. Vid 13-13.30 var det personalbyte igen.

 

Vid 14-tiden säger de att de måste hjälpa till med sugklocka för att få huvudet över blygdbenet. Det vill jag verkligen inte, men de övertalar mig att det är ett måste för att få ett slut på det här. Jag har ju bara hört massa hemska historier om sugklocka och är beredd på att spricka rejält nu… De säger att jag kan försöka att inte krysta några värkar men då gör det skitont så jag trycker på allt vad jag kan i alla fall! Då gör det inte alls så ont. När de ska fästa sugklockan måste jag komma längre ner i sängen och lägga upp benen i såna där ”hållare”. Så kommer en värk och då kommer huvudet ut utan att jag behövde någon hjälp av klockan! De säger åt mig att trycka på och nu kan jag inte göra annat. Det gör sååå jäkla förbannat ont och jag är helt säker på att jag kommer att dö. Den absoluta värsta smärtan jag nånsin varit med om! Jag vet inte vad jag ska ta vägen och väntan på nästa värk känns som en evighet. De säger att det är en bra smärta för nu tänjs det så jag inte kommer att spricka. Får efteråt reda på att han kommit med ena armen samtidigt som huvudet så de hade dragit ut en axeln i samma veva. Kanske gjorde det därför ondare än om bara huvudet hade kommit? Jag börjar nog försöka trycka på igen innan nästa värk riktigt kommit. När styrkan i värken kommer åker han äntligen ut! Kl 14.14 20 juni, på självaste midsommarafton! De håller upp en ganska stor bebis, håller honom upp o ner en stund och lägger honom sedan på min mage och han börjar skrika. Jag är helt borta av smärtan och kan nog inte riktigt fatta att jag äntligen har min bebis hos mig, världens sötaste lilla pojke!! :-D Han bökar och glider runt lite på min mage, letar efter tutte direkt.

 

 

Jag blir snabbt påmind om att moderkakan ska ut också. ”Tar det aldrig slut” skriker jag som tror att det kommer göra ont det med. 10 minuter senare säger bm att jag kan krysta en gång och den kommer ut. Det kändes ingenting. Hon kollar om jag spruckit något men säger att det ser jättefint ut och jag behöver bara 3 stygn på insidan. Kändes som jag spruckit massor så det var ju en lättnad iaf. Hon provar att spraya lite bedövning men det gick visst inte när hon skulle sy så långt in så jag fick några sprutor istället och sen kändes det ingenting.

Men sen fortsätter smärtan… De är där och trycker på min mage för att livmodern ska dra ihop sig och det gör såå ont! Jag blir skitarg och skriker åt dem att sluta, är verkligen inte mig själv just nu. Skriker att de kan väl göra en sak i taget, inte sy och trycka samtidigt. Jag undrar om jag inte kan få morfin som jag fick förra gången hela bb-vistelsen när jag hade eftervärkar, men får till svar att ”lilla gumman, du har inget stort sår på magen nu så du får vara utan”. Jag har mått lite illa till och från under förlossningen men nu efteråt känns det mycket värre. Känner hur det börjar vattnas i munnen och jag ropar att någon ska ta honom från min mage. Han kommer ju åka i golvet om jag ska ligga ner och spy i sängen! Så fort de lyft bort honom börjar jag kräkas en massa. De trodde jag reagerade på livmodersammandragande dropp som jag fått.

 

Sen blir vi äntligen lämnade och jag kan i lugn o ro bekanta mig med min lilla pojke. Han hittar genast bröstet och får bra tag. Så underbart, min son! Värd all smärta, utan tvekan, även fast det inte riktigt kändes så på en gång. ;-) 

 

    


Mjölkstockning

Jag som klarade mig helt från det med Embla. Började känna att det ömmade och var knöligt i söndags men lyckades amma bort det. På måndagen kände jag ingenting. Men sen igår så värkte det som 17 i samma bröst. På förmiddagen började jag frysa massor och febern steg. Dock inte så högt, tog tabetter när det nått 37,4. Men jag sov halva dagen, låg med värmekudde på i sängen, ammade så mycket det gick. Ringde amningsmott. men de sa på telefonsvararen att man under sommaren skulle kontakta bvc i första hand. Vi skulle dit idag så jag avvaktade och pratade med syrran istället. Hon har ju erfarenhet så det räcker av mjölkstockningar! Hon gav bra tips men sa att jag skulle ringa vården ändå om det blev värre. På kvällen hade jag 38,6 (= döende) trots att det inte ens gått 4 timmar sen den senaste voltaren-tabletten. Bröstet hade blivit varmt, rött och svullet.
I morse var jag dock feberfri och det värker inte konstant i bröstet även om det är väldigt ömt. Men så fort jag kommit upp ur sängen började jag frysa igen och febern steg. Fick inga nya råd från bvc, men hon sa att om det blir värre eller inte går över så skulle jag kontakta husläkare så jag fick antibiotika.

Elion fortsätter växa. Idag vägde han 4530g. Embla var över 1½ månad innan hon nått den vikten. ;-) Fast hon var ju mindre när hon föddes. Men han ökar ändå snabbare än hon gjorde. På 20 dagar hade Embla gått upp 550g, Elion har idag på 19 dagar gått upp 760g.

Min underbara familj


Far & dotter, Mor & son


Våra fantastiska barn tillsammans!



Sen har de tre kusiner som jag älskar nästintill lika mycket. ;-) Min kära syster flyttade idag och Micke var där och hjälpte till (är fortfarande). Så jag och barnen har varit hos mamma hela dagen där hon även var barnvakt åt Ludde, Lova och Ini. Min mormor och farmor kom också på besök, bjöd på tårta och lekte med barnen. Trevligt men stojjigt som vanligt! ;-) Fast det är riktigt skoj att Embla och Lova leker så bra nu. Inte många bråk alls idag!


Furuvik

Igår var vi på Furuvik hela dagen! Strålande väder och alldeles lagom med folk. Embla tyckte det var roligt redan förra året så jag trodde hon skulle vilja åka ännu mer karuseller i år. Vi köpte att häfte med åk-biljetter. Fast sen ville Embla inte åka nånting... Vi kikade lite på djuren och gick bort till ponnyridningen istället. Hon hade ridit på midsommar och pratar massa om det men när vi kom fram ville hon inte göra det heller. Då gick vi ner till det som förut var Hedenhös-landet. Det var borttaget men flodfärden var kvar där man åker i en liten "båt" runt på en bana. Jag tog upp Elion i sjalen istället och sa att nu SKA vi åka det här! Embla tvekade lite men följde iaf med när hon insåg att vi skulle åka allihopa. Sen släppte det! Hon åkte allt och häftet tog slut rätt fort. Elion var mycket nöjd i sjalen med, han trivs bättre i den än i vagnen. Det var en riktigt härlig dag! Fast jag fick rätt ont i magen av att gå så mycket, med Elion i sjalen dessutom.






Grädde i tuttarna?! =)

Idag har vi skrivit in Elion på bvc. Vägde honom på återbesöket på BB för en vecka sen när han var 5 dagar. Då vägde han 3770 g, exakt som födelsevikten. De har en vecka på sig att nå sin födelsevikt så allt var bra! Idag vägde han 4140 g och var 54,5 cm lång. Alltså ökat 370 g på en vecka och växt 2,5 cm sen födseln. Känns jättebra! Har tyckt han blivit stor och konstigt vore väl annars så som han äter. ;-)



Jag börjar verkligen bli less på att inte kunna röra mig som vanligt. Får ont mellan benen, i magen och i korsryggen direkt om jag går eller sitter lite för länge... Bara ligga ner som avlastar. Riktigt tråkigt när man vill pyssla med saker hemma, leka med Embla m.m. Så har jag blivit galet sockerberoende! Käkar godis och kakor flera gånger om dagen. Vill så gärna kunna börja träna igen! 5 veckor sen jag var på ett pass nu. =( Hittills har jag gått ner i vikt ändå, -8.6 kg första veckan, dvs knappt 6 kg kvar till startvikten. Får se om jag kanske gått upp en del av det igen efter den här veckan. ;-) Får vänja mig av med mitt beroende med hjälp av lite GI sen när jag märker att jag inte går ner längre. Känns omotiverat som det är nu...