"Lille katt" a la Embla

Lille katt, lille katt
lille söte koa
om du frys, om du frys
de e mörkt om natta

Elion!

Världens finaste lilla pojkbebis var det som kikade ut på självaste midsommarafton! =) Han vägde 3770g och var 52 cm lång.



24 timmar tog det, han kom 14.14. En bra tid då hans syster är född 14.13. ;-) Hon är väldigt stolt och tycker mycket om sin lillebror. Även om det inte alltid är så roligt när han ständigt hänger i mammas tuttar...

          

Elion är hur snäll som helst! Han äter, sover, skiter och kräks. En riktig liten kräkbebis har vi fått. Embla kräktes nästan aldrig så jag är lite ovan att ständigt gå nerspydd. ;-) Amningen fungerar kanon! På återbesöket igår, 5 dagar gammal, vägde han exakt som när han föddes.
Att vara 2barnsmamma är underbart! Fast jag blir lite rädd när jag ser på min dotter..så stoor hon är!! Och vad otroligt fort det går!! Måste njuta av varje sekund som jag har en liten bebis. =)

Dags att föda! =)

Nu tänker jag föda barn! Haft värkar sen kl 14, först med 10 minuters mellanrum och sedan mindre o mindre, och ondare och ondare gör det... Mamma har varit här och hämtat Embla. NU KÖR VI BEBIS!!! :-D

(Blir gaaaalen om det lägger av nu, grrr...)

Handlingsförlamad

Usch va hängig jag är idag! Lämnade Embla på dagis och åkte o veckohandlade efter det. Sen dess har jag bara suttit vid datorn o tråkat. Har inte ens ätit någon lunch. Småäter lite godis, lite frukt, lite yoghurt... Skulle kunnat städa lite, laga middagen, promenera...men näe, det finns ingen ork! Kanske kroppen som tycker jag ska vila till förlossningen istället, man kan ju hoppas! ;-)

Känns lite jobbigt att Embla varit ledsen när jag lämnat på dagis senaste tiden med. Jag säger att de får ju ringa dit mig om det behövs, jag går ju ändå bara hemma. Har ju henne där för hennes skull så det finns ju ingen mening med det om hon ska vara ledsen! Men de har ju aldrig ringt så jag får väl hoppas att hon har kul sen under dagen. Fast igår hade hon varit nedstämd hela förmiddagen sa de, och frågat efter mig. :-( Hon är väldigt mammig nu. Kanske känner på sig att det kommer konkurens. ;-) Sen är hon inte på topp på grund av sin försoppning heller. Den är på bättringsvägen då hon bajsat på egen hand både i förrgår och idag men det är gråt därimellan. I morse var hon så ledsen och ville bajsa men det kom ju inget förrän nu på eftermiddagen. På dagis har hon inte ens kissat varken igår eller idag...

Hade ju bestämt mig för att inte komma i stadiet där jag bara sitter och väntar på att förlossningen ska starta men idag har iaf varit en sån dag. KOM NU BEBIS!!
Attans...nu hällde Embla salt i mitt te. Måste kila!


Shopping och 4H

Haft en så trevlig dag idag! Dagis hade stängt så jag funderade på morgonen vad vi skulle hitta på. Bestämde mig för att åka till Gränby o kika efter nå byxor åt Lill-Bebbe och om det fanns nåt annat fint på Lindex där jag fått presentkort. Fia skulle också dit så vi bestämde att ses.
Först åkte jag förbi biltema och köpte en cykelhjälm åt Embla. Hon blev så lycklig! Vill sova i den nu. ;-) Att cykla är bland det roligaste hon vet just nu. Hon är så duktig! Brukar cykla i full fart i backarna runt lekparken här på gården och om hon svänger lite för tvärt ser det ut som cykeln kan välta... Tänkte att det är bäst att skaffa en hjälm, lika bra att lära sig från start att man har hjälm även om fallet från en trehjuling inte är särskilt högt.



På HM hittade jag sen bruna tunna byxor, precis såna jag ville ha till bodyn Lill-Bebbe ska ha på BB. De såldes i tvåpack så jag fick med ett par söta ap-byxor med. Sen på Lindex hittade jag även ett par gula, lite tjockare, som också passar till bodyn. Till Embla blev det en kjol och tröja! Tyvärr inget till mig själv... Men det är väl lika bra att vänta med det.

        

Sen åt vi en något hektisk lunch med trötta, hungriga, skrikande barn men efteråt somnade iaf alla 3 i vagnarna. Vi köpte lite mellis och gick bort till 4H lagom tills de vaknade. En riktigt trevlig heldag!


Linus & Embla

         

Tjockisen herself!

image439

Har dock "bara" gått upp 13 kg hittills och hoppas att det inte blir så mycket mer. 13 kg var mitt drömmål, 15-17 kg mitt realistiska mål med tanke på att jag gick upp 26 kg förra gången. Rädd att det ska dra iväg sista tiden ändå eftersom jag börjar få svårt att röra mig nu. Vet inte om jag orkar gå o träna... =( Jag känner mig bara stor och otymplig. Funderar starkt på att föda i början på nästa vecka faktiskt! ;-)

 För er som inte sett mig på länge! Vecka 38 (37+3)

         

Mys-helg!

Igår lämnade vi Embla hos hennes farmor och åkte själva till Västerås för att utnyttja ett hotellerbjudande jag fått förut. Fick bo en natt för 400 kr så när Marianne bad om att få rå om Embla en natt så passade vi på. Skönt att få komma iväg själva, lär ju dröja ett tag sen! Vi har haft det underbart. Började med en picknick i en park. Jag hade köpt jordgubbar, vattenmelon, chokladask, mousserande alkoholfritt jordgubbsvin och öl. Sen åkte vi tillbaka mot hotellet där vi checkat in för bara 100 m bredvid låg en anläggning där de bla hade bowling! :-) Var kul att bowla men jag blir ju så upprörd när det inte riktigt går som jag tänkt mig... ;-) Förlorade rätt stort trots att det tydligen var Mickes sämsta omgång nånsin *mutter* ...
Hade kikat ut en restaurang på nätet innan som verkade mysig. Letade reda på den nere vid hamnen, Sjökrogen hette den. Var inte direkt billigt så vi hade rätt höga förväntningar på maten och blev ganska besvikna... :-( Men servicen var det inget fel på och läget vid vattnet var jättemysigt! Haft en superhärlig helg med andra ord. Och Embla hade haft det jättebra hos farmor med. Lekt med hundar, fiskat fiskdamm på Örbyhusdagen och massa annat skoj! På vägen hem stannade vi o köpte en keps åt henne som hon provat förut men som jag då inte köpte. Hon har tjatat om en keps sen dess och blev så glad nrä hon fick den idag! :-D

         

    

I nya kepsen, som SKA sitta bakofram, och med ett mindre snyggt svullet sår på hakan... Såg inte hur men hon gjorde en rejäl vurpa från köksstolen idag. Blödde ur jacket i hakan och ur munnen, sen var hon rätt låg resten av dagen. =(

image435