Bulimi demens

I perioder är jag så duktig med kosten. Sen kommer det bakslag då jag bara vräker i mig så mycket onyttigheter jag kan! Men jag hittade ett namn på min sjukdom. Läste lite på nätet om det och det visar sig vara ganska vanligt. Bulimi demens, även kallat Senil bulimi, Alzheimers bulimi eller fask bulimi innebär att man hetsäter men glömmer bort att spy.

Men 1 oktober drar vi igång med stegen då! =) Tove, Lisa, mamma och jag. Ska vi inte få med oss Maj och Eva också? Jag har hittat första
priset! Den vill jag se!! Men det kanske blir för dyrt? Nån som vill åka o se den med mig ändå i så fall?

Kom igen då!!

Håller med Tove! Är det verkligen bara vi som vill tävla? Hade faktiskt iaf räknat med mamma, syster & Lisa också, och kanske även Annika och Pernilla... Det är ju inte bara motiverande för att motionera utan ett roligt sätt att se till att ses och göra roliga saker tillsammans i och med priserna! ;-)

Nä, skärpning! Nu ska jag åka och jobba. :-o

Nån som vill tävla med mig?!



Vi har ju haft stegtävling på jobbet mellan 17 januari och fram till nu 27 augusti. Jag har alltså gått med stegräknare under i stort sett hela året. Nu har det varit skönt att slippa tänka på den hela tiden men jag saknar den! Nån som vill vara med och tävla? Man skulle kunna köra ett par månader i taget och sedan utse en vinnare. Kanske bestämma ett pris gemensamt innan man börjar så får de som inte vann lägga en liten summa till priset som vinnaren får gratis. Tex bio, middag, bowling som vi kan gå på gemensamt, eller presentkort på nån affär osv. Jag skulle tycka det var jätteskoj och motiverande för att motionera!! Allt som behövs är en stegräknare, internet för omvandlingstabell när man gör annat än bara går (http://www.stegraknare.se/omvandla) och ärlighet! =)

Nån som vill??

Embla ♥ farmor

Igår var vi på 30-års fest. Bilder kommer i bdb så fort Tove & Lisa skickat över sina bilder till mig då min kamera inte lyckades så bra i mörkret. Fick en filmsekvens där Lisa shakar loss på dansgolvet bara. Får se om den hamnar på youtube. ;-) Haha!

Elion var med på festen men Embla fick vara hos farmor. Vi var lite oroliga att lämna henne då hon är i en så känslig period nu. Minsta lilla man säger åt henne så grinar hon massor. När hon är hemma med mig grinar hon efter pappa och tvärtom. Men det verkar inte varit några problem alls! Hon sover alltid som en ängel när hon är där. Hemma brukar det vara mellan ca 20.30-7. I natt hade hon sovit 19.30-9!! Hon hade gått upp halv 6 för att kissa på pottan och sen sovit vidare. :-o *chock* Hemma kissar hon så gärna i blöjan på nätter och mornar...
Sen hade hon sagt "-Farmor, jag tycker om att vara här." Får väl se om hon vill följa med oss hem idag. ;-)

En morgon i sängen

Embla lägger sig bredvid Elion och drar upp tröjan.
-Han ska äta min tutte!
-Men du har ju ingen mjölk i tuttarna, det är ju bara mamma som har det, säger jag.
-Mm, vi får köpa mjölk till mina tuttar...
Jag förklarar att hon får mjölk sen när hon är stor och får en egen bebis. Embla förstår precis och svarar med
-Ja, DÅ kan vi köpa mjölk till mina tuttar! =)