Jul, jul, stålande jul

Har haft en underbar jul med alldeles lagom med mat och julklappar och trevligt sällskap! Har varit en hel del flängande som vanligt men det är bara roligt. 22:a var vi hos Mickes farmor, 23:e hos Mickes mamma, julafton hos min mormor, 25:e hemma och lekte med julklapparna och annandagen var det först kalkon hos mamma och sedan firade vi med pappa och farmor och farfar på kvällen. *pust* Men illamåendet har varit under kontroll så jag har inget att klaga på!
Syrran firade julafton i Gävle i år så Embla var ensamt barn. Lugnast så ;-) och hon lekte på riktigt bra själv. Så stolt över min lilla jänta! Trots att hon blev livrädd för tomten när han kom. Aldrig sett henne så förskräckt... På annandagen var syrrans tre barn såklart och det är såå kul att se dom leka tillsammans nu!! Knappt nå bråk alls, bara stoj och skratt. =) Fast Embla blev rätt rädd när Luddes spindelmannen-dräkt åkte på som han fick i julklapp. Min lilla fegis! "Tomten...", grinade hon... Haha!!

Lite bilder:

    
23/12 Embla med farmor och med faster

    
24/12 Julbordet, Jag & Tove med sysslingarna i magarna
    
image420
Tomten kommer! Se skräcken i ögonen...

     
26/12

image425
Jag och "mina" tjejor!!

Renovering: HALLEN

En liten tjuvtitt på fondväggen! *kär*

FÖRE
image414
Micke hann som vanligt börja riva innan jag hann ta bra före-bilder, men här ser man iaf lite av tapeten bakom.

EFTER
image415

Kommer bli sååå fint med lite nya möbler och fina prydnader på väggarna!!

Ensam

Det är kvällarna som är den absolut värsta tiden för mig och mitt illamående... Det börjar vid 15-tiden och sen blir det bara värre o värre. Just ikväll är jag dessutom ensam. Min bil har pajat. Eller inte hela bilen men det går inte att få upp rutan bredvid förarsätet. Har varit en kall vecka att lämna och hämta på dagis... Ikväll ska en jobbarkompis till Micke i alla fall laga skiten.
Men jag ska nog överleva. Det känns ganska okej just nu i alla fall. Jag har gjort (en av) världens godaste pajer med spenat, grönkål, fetaost och körsbärstomater. Till det blir det en mumsig sallad på gurka, tomat, paprika, riven morot, isbergsallad och avokado. Sen är det Idol Finalen ikväll och en påse smågodis! Bara hoppas på att jag kan hålla mig vaken, mår tillräckligt bra för att kunna mumsa och att Embla somnar snällt, helst redan kl 19!

image413


Blombud

image412

"Kära Helena!
Krya på dig
Vi saknar dig
Dina arbetskamrater på Näckrosen"

=)

Våran BEBIS!

Nu är det väl ingen som inte känner till att det bor en bebis i min mage? En efterlängtad liten skrutt som krävde tio långa månader av tålamod för att stanna kvar och växa sig stark. Jag är nu i v 12, går in i v 13 imorrn enligt ultraljudet som vi var på för ett tag sen. Vi gick privat bara för att se att allt såg bra ut och att den satt på rätt ställe. Det gjorde den, till och med på det bästa stället i livmodern där det är minst risk för missfall, sa han! Då var vi v 8+1 (men jag gissar på 7+5 och det kunde det lika gärna vara för det är svårt att mäta nåt så liten så exakt). Lill-Bebbe var bara 1,5 cm och så här söööt:

image411

Ser kanske mest ut som två runda bollar som sitter ihop? Den understa är huvudet och den övre är resten av kroppen. Det lilla strecket som syns längre upp är navelsträngen. Nu är Lill-Bebbe dock lite större, hela 9 cm och väger ca 15 gram. Vidare kan man läsa: "Moderkakan tar över näringstillförseln till fostret ungefär vid den här tiden.
Fostret börjar röra sig spontant, vrider på huvudet, hickar och rör på fingrarna som dessutom har fått fingeravtryck. Nu börjar fostret också reagera på mammans lägesändringar."

Det värsta är väl illamåendet som detta för med sig... Har varit hemma i 5 veckor nu och är sjukskriven året ut. Kräks varje morgon och mår illa under stort sett hela dygnet. Tänk dig en riktig jäkla bakfylla. Där man reser sig när man vaknar och känner hur magen vänder sig. Sen är man dötrött hela tiden, svårt för att äta även fast det känns lite bättre när man gjort det. Tänk dig denna värsta sortens bakfylla i 3 månader!! Välkommen till min verkligenhet.

Första advent!

image408

Trevlig första advent allihopa! Det tänker jag ha. Började bra med lite gos i sängen (hela familjen alltså) och en mysig adventsfrukost. Missa inte mina nya julgardiner! Nu ska jag vila lite innan det är dags för julbordet.

image409

Det var jättetrevligt hos Tove igår med. Fast aningens stojjigt med Embla och kusinerna. Huset var såååå fint, så förutom läget är man riktigt avis! Fikat var mumsigt med. ;-) Tyvärr tog batterierna i min kamera slut innan vi hann ta ett enda kort men jag kan visa hur slut Embla var när vi kom hem så förstår ni nog hur skoj vi haft...

image410