Inskolning

Nu har vi börjat med inskolning på dagis. Embla tycker det är såå kul där! Hon blir skitarg när vi ska åka hem. Vi har varit där en timme om dagen i en vecka nu. Första dagen satt vi i samma rum men sen har vi föräldrar suttit i ett rum bredvid. Ingen av barnen som direkt brytt sig om det. Inte Embla i alla fall! Har lärt känna en annan mamma där också som vi nästan bor granne med. Det är jätteskoj!

Vi delar ju på inskolningen jag och Micke eftersom vi fortfarande är föräldralediga halva veckan var. Det är skönt att vi hjälps åt. Troligtvis kommer väl Embla börja förstå lagom tills vi börjar jobba att vi faktiskt lämnar henne där. Idag kom de in med henne för att hon hade bajsat och när jag hade bytt på henne så lämnade jag in henne i lekrummet och gick direkt. Då blev hon faktiskt ledsen... Men det gick väldigt snabbt över när Mimmi, hennes fröken, ropade på henne. De är supergulliga allihopa i personalen! Så det känns inte som att det kommer bli några problem alls för Embla.

Det är värre med mig. Jag börjar få riktig ångest nu när det är så nära... Kommer sakna henne så otroligt mycket!! Hon säger ju nya ord nu varje dag också, och jag kommer inte vara där att få höra dem. =( Så är hon ju så liten så hon kan ju inte berätta för mig än vad de gjort under dagen, det känns också lite konstigt. Lämna henne där med främlingar... Nära till tårar när jag tänker på det. Skönt att det inte är så länge i alla fall. Hon kommer oftast bara komma dit, leka en stund, äta och sova, sen hämtar jag henne igen.

Några bilder på gobiten nu vid 16 månaders ålder:

image374
I nya Name It-hängselbyxorna som jag fyndat för halva priset! =)

image375
Se det långa håret!

image376
Mellis på altanen

image377
Flin-minen