Ultraljud på hjärtat

När Embla föddes hörde läkarna blåsljud från hennes hjärta. Detta är mycket vanligt och brukar oftast försvinna inom ca 3 dygn. Det gjorde det inte på Embla... Vi blev kallade till hjärtmottagningen för att göra ett ultraljud på hennes hjärta när hon var 8 dagar. Bilden nedan är från den gången. De kunde då mäta hålet, som hon har mellan vänster och höger kammare, till 0.194 cm.

84348-180

Det är inget farligt när det är så litet och sitter som på Embla. Blodet som åker igenom hålet är då redan syresatt. Vi skulle sedan få en tid om ca ett halvår och de sa att det kunde ha växt ihop till dess.
På bvc har de inte hört något blåsljud på någon av läkarundersökningarna så vi trodde det var borta nu. Idag var vi på återbesöket på hjärtmottagningen.

Det var fullt sjå med att få Embla att ligga still denna gången! Jag fick ligga på britsen med Embla i knät. De satte på elektroder på mage och bröst som de fäste slangar till sen blev det kladd på magen och tappra försök av sköterskan att hålla ultraljudsgrejen still över hennes hjärta. ;-) När det äntligen var klart kom en läkare in och skulle lyssna och kolla på bilderna.

Hålet var fortfarande kvar. Vi skulle få en ny tid om ett par år igen. Det kunde fortfarande växa igen sa han men även om det inte gjorde det så är det inget farligt. Hon får inte göra några större ingrepp i munnen eller tarmen där det är stor infektionsrisk. Om hon till exempel ska dra ut en visdomtand eller skrapa mycket tandsten så måste hon först få pencillin så hon har det i blodet när ingreppet görs. Annars sätter sig gärna infektionen i hålet och hon får en infektion i hjärtat. :-o I övrigt är det inget som varken vi eller hon kommer att märka något av!

Kommentarer
Postat av: Sanna__b m. Ludvig o Lova

Usch, vad läskigt det låter. Men skönt att det inte är någon fara i alla fall.

Puss

Postat av: Cecilia & Tuva

OJ! läskigt det där med infektion! Men skönt att det inte är något alvarligt som måste opereras eller vad man nu gör?

*kram*

2006-12-06 @ 12:26:04
URL: http://www.nogg.se/tuva

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback