Bygglovet dröjer...

Först trodde jag vi skulle få bygglov i februari. De hade sagt att det tar ca 4 månader. Men i februari kom vi på att det var huset vi beställde för fyra månader sen och bygglovet kom inte in förrän en månad senare så då räknade vi med mars istället. Nu börjar det kännas lite otåligt! Hade sökt dagisbyte för Embla till 1 april för att det var ju tidigast vi kunde flytta trodde jag. Nu har man ju insett att det dröjer och att börja skola in precis före sommaren kändes inge bra heller. Har ringt och pratat med dom så nu står hon i kö till augusti istället. Känns mycket bättre! Inte hade vi nån förtur för att det bara gällde ett byte heller så vi kunde lika gärna säga upp platsen här och slippa betala över sommaren. Så bara vi flyttat ska jag göra det så är det en kostnad mindre och jag får rå om min dotter hela sommaren!! =) Lär väl bli en del utflykter, öppna förskolan osv så hon får göra av med all energi.

Hur som helst så vill även vår markkille sätta igång senast 1 april!! :-o Micke ringde kommunen igår IGEN för att stressa på. Vår första handläggare gick på tjänstledighet för ett par månader sen och nu fick vi veta att den nya vi fått hade gått och avlidit... Så nu hade vi ingen. Men allt var klart vad hon kunde se. Alla som skulle säga sitt hade gjort det och hon kunde inte se något som skulle hindra vårat bygglov. Det var bara att det skulle tas ett beslut av handläggare och politiker. Micke fick direktnummer till högsta chefen och ville att hon skulle fatta beslut på en gång nu när vi stod utan handläggare! Men det gick inte för sig, de skulle ha ett möte 16 april och efter det skulle vi kunna få besked... *suck* Men de kunde iaf "nästan lova" att det skulle beviljas så vi får väl chansa och sätta igång med markjobbet 1 april. Får i värsta fall betala honom för 2-3 veckors arbete då, även om vi inte skulle få fortsätta sen. Och mamma står utan ljudvall från stora vägen helt i onödan... Vi måste riva bort det mesta av den sly som är mellan hennes hus och stora vägen för att göra vår nya väg fram till huset. Och det är ju där vi måste börja så de kommer fram med maskinerna till tomten. Måste även ta dit en elektriker och flytta på ett elskåp som står precis där vägen ska gå.

Jag längtar så mycket tills vi kan sätta igång och det börjar hända lite saker! Har ju i långsam takt börjat flyttröja lite här hemma. Rensat bland Emblas leksaker, lite i förrådet, badrumsskåpen, skötbordet, bokhyllor m.m. *längtar*

Kommentarer
Postat av: jenny ståhl

bra att du har börjat blogga igen=)

trist att de dröjer så för allt...

kram

2009-03-11 @ 13:21:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback